Czy Bugzilla to jedynie słuszny system zgłaszania błędów ?
Moderator: Pomocy?!
Czy Bugzilla to jedynie słuszny system zgłaszania błędów ?
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
- DarC
- Z nami od: 27 września 2004, 22:20
Re: Czy Bugzilla to jedynie słuszny system zgłaszania błędów
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
No to zapodaję znalezione błędy ...
1. W polu "data" w większości odebranych maili jest tylko czas - daty brak - ciekawe, że nie we wszystkich mailach ale w większości.
2. Nie wyświetlają się ikonki "spinacza" w odebranych mailach - jak list ma załącznik - ikonka pojawia się dopiero jak list otworzę i zamknę.
3. Mam domyślnie ustawione wyświetlanie znaków w odebranych mailach standardzie "Środkowoeuropejski (ISO 8859-2)". Przychodzi list w standardzie np. UTF-8. W otwartym mailu przestawiam w menu kodowanie na UTF-8 - i w okienku zmienia się dobrze - ale jak chcę wydrukować ten e-mail to na podglądzie wydruku i na wydruku zostaje kodowanie "Środkowoeuropejski (ISO 8859-2)" i mam krzaki zamiast np. rosyjskiego tekstu na papierze.
To tyle z tego co zauważyłem. Poza tym bardzo podoba mi się ten program - jest o niebo wygodniejszy i ma znacznie więcej przydatnych funkcji od Outlook-a Xpressa. Tłumaczenie super - wszystko zrozumiałe i czytelne.
Mógłby się w windozie trochę szybciej uruchamiać i przy minimalizacji chować się do traya a nie na pasek.
To na razie tyle, jak coś znajdę to dam znać.
- DarC
Re: No to zapodaję znalezione błędy ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20040911 Firefox/0.10
DarC pisze:1. W polu "data" w większości odebranych maili jest tylko czas - daty brak - ciekawe, że nie we wszystkich mailach ale w większości.
Poczekaj do jutra
DarC pisze:2. Nie wyświetlają się ikonki "spinacza" w odebranych mailach - jak list ma załącznik - ikonka pojawia się dopiero jak list otworzę i zamknę.
To znany błąd, ktory do tej pory jest niestety olewany. Jedyne, co możesz zrobić, to zagłosować na niego i czekać...
DarC pisze:(...)przy minimalizacji chować się do traya a nie na pasek.
Zainteresuj się Thundertrayem.
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Re: No to zapodaję znalezione błędy ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Olhado/256 pisze:Zainteresuj się Thundertrayem.
Ja natomiast do minimalizacji do traya zarówno Thunderbirda, jak i Firefoxa polecam to rozszerzenie
- Nuan
- Z nami od: 15 lipca 2003, 13:31
Dzięki za odpowiedzi i rady :
"Thundertray"
Z tego zrezygnowałem na wstępie - po pierwsze strasznie nie lubię takich rozwiązań kiedy jest coś wymuszane na jednym programie przez inny - bardzo nieelegancki sposób, po drugie samo zainstalowanie i uruchamianie jest nader skomplikowane jak na takie cóś co powinno być załatwione jednym postawieniem "ptaszka" w jakimś menu.
"Ja natomiast do minimalizacji do traya zarówno Thunderbirda, jak i Firefoxa polecam to rozszerzenie"
To jest rozwiązanie całkiem eleganckie - tyle ... że nie działa 8} (potrzebną bibliotekę mam w systemie) - więc - ?? W menu pojawiło się "Minimize to tray" ale nie reaguje.
- DarC
Re: Dzięki za odpowiedzi i rady :
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
DarC pisze:"Ja natomiast do minimalizacji do traya zarówno Thunderbirda, jak i Firefoxa polecam to rozszerzenie"
To jest rozwiązanie całkiem eleganckie - tyle ... że nie działa 8} (potrzebną bibliotekę mam w systemie) - więc - ?? W menu pojawiło się "Minimize to tray" ale nie reaguje.
Musisz po zainstalowaniu, w opcjach rozszerzenia zaznaczyć "Always minimize to tray" I Powinno działać. Domyślnie jest to wyłączone (nie wiem czemu)
- Nuan
- Z nami od: 15 lipca 2003, 13:31
Re: Dzięki za odpowiedzi i rady :
Nuan pisze:Musisz po zainstalowaniu, w opcjach rozszerzenia zaznaczyć "Always minimize to tray" I Powinno działać. Domyślnie jest to wyłączone (nie wiem czemu)
Tak też zrobiłem i ... nic
- DarC
Ale numer !
- DarC
Wróć do Klient poczty Thunderbird