wkurzający pasek od pluginów
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
wkurzający pasek od pluginów
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Witam!
Nie chcę mieć / instalować niektórych pluginów Firefoxa, ale jak pojawiam się na niektórych stronach, to wyskakuje mi ten wkurzający pasek i pisze:
Additional plugins are required to display all the media on this page
i po prawej stronie przycisk "Install missing plugins"
Jak można wyłączyć pojawianie się tego paska? Rozumiem, że dba, żebym miał wszystkie pluginy, ale ja ich nie chcę!
Ta opcja pojawiła się w 1.0 PR, wcześniej jej nie było....
Proszę o pomoc!
Nie chcę mieć / instalować niektórych pluginów Firefoxa, ale jak pojawiam się na niektórych stronach, to wyskakuje mi ten wkurzający pasek i pisze:
Additional plugins are required to display all the media on this page
i po prawej stronie przycisk "Install missing plugins"
Jak można wyłączyć pojawianie się tego paska? Rozumiem, że dba, żebym miał wszystkie pluginy, ale ja ich nie chcę!
Ta opcja pojawiła się w 1.0 PR, wcześniej jej nie było....
Proszę o pomoc!
- Plumsky
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Nie - nie chcę flasha w Firefoxie, więc go nie zainstalowałem. Nie pytałem o to, jak zainstalować pluginy, ale o to, co zrobić, żeby nie pojawiał mi się ten pasek przypominający, że nie mam plugina.
Czy adblock usuwa ten pasek z firefoxa? Chodzi mi po prostu o to, aby ten pasek mi się nie pojawiał za każdym razem, kiedy wchodzę na jakąś stronę np. z bannerem flashowym...
Pozdrawiam,
- Plumsky
Czy adblock usuwa ten pasek z firefoxa? Chodzi mi po prostu o to, aby ten pasek mi się nie pojawiał za każdym razem, kiedy wchodzę na jakąś stronę np. z bannerem flashowym...
Pozdrawiam,
- Plumsky
- Plumsky
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Mirmil pisze:Na pewno nie chodzi o "Wszystkie pluginy" bo tych jest ze 200. Może brak ci np Flasha albo Javy
No bez przesady
Plumsky pisze:Jak można wyłączyć pojawianie się tego paska?
A czy ten pasek nie ma żadnego przycisku z opcjami? Bo np. kiedy pojawi się analogiczny pasek dotyczący blokowania pop-upów, w prawym dolnym rogu przeglądarki wyskakuje odpowiednia ikonka, na którą można kliknąć i skonfigurować to i owo. Sprawdź też, czy nie działa klikanie PPM na owym pasku - może tam są jakieś opcje?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910
Olhado/256 pisze:A czy ten pasek nie ma żadnego przycisku z opcjami? Bo np. kiedy pojawi się analogiczny pasek dotyczący blokowania pop-upów, w prawym dolnym rogu przeglądarki wyskakuje odpowiednia ikonka, na którą można kliknąć i skonfigurować to i owo. Sprawdź też, czy nie działa klikanie PPM na owym pasku - może tam są jakieś opcje?
Pasek pojawia sie u gory i wiecej wspolnego ma z paskiem wyszukiwania (ctrl+F), ktory to pojawia sie na dole
Mnie rowniez interesuje czy da sie calkowicie wylaczyc ten komunikat.
Chcialbym tez ludzkie okienko wyszukiwania a nie jakis pasek, zwlaszcza, ze np. wyszukiwanie linkow na stronie nie zawsze chce mi poprawnie dzialac w wersji 0.10. Nie wiem jak to wyglada w 0.10.1
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
piotrek84 pisze:Pasek pojawia sie u gory i wiecej wspolnego ma z paskiem wyszukiwania (ctrl+F), ktory to pojawia sie na doleMozna go wylaczyc klikajac w ikonke z krzyzykiem na tym pasku, ale gdy chodzi sie po stronach, z ktorych co druga ma byle pierdole w flashu to ten pasek zaczyna wkurzac. W koncu nie kazdy ma potrzebe ogladania reklam we flashu
![]()
Czyli jak rozumiem ma też wiele wspólnego z dwoma bliźniaczymi paskami - tym od zablokowanych pop-upów i tym od instalacji plików .xpi. Jak widzisz, oba te paski mają możliwość dostania się do opcji i skonfigurowania kilku rzeczy, więc może pasek od pluginów też ma?
piotrek84 pisze:Chcialbym tez ludzkie okienko wyszukiwania a nie jakis pasek, zwlaszcza, ze np. wyszukiwanie linkow na stronie nie zawsze chce mi poprawnie dzialac w wersji 0.10. Nie wiem jak to wyglada w 0.10.1
Biorąc pod uwagę, że wersja 0.10.1 różni się od wersji 0.10 tylko tym, że ma poprawiony jeden błąd - zapewne tak samo
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
w momencie, kiedy pojawi sie pasek sugerujacy instalacje barkujacych pluginow mozesz sie zgodzic na to albo nie. nie ma innej mozliwosci czyli nie ma dostepnych w nim zadnych opcji. bardzo wiem, bo przec chwila usunalem wtyczke falshowa i sprawdzilem
. bardzo mozliwe, ze mozna cos zmienic w about:config i nie bedzie sie to pojawialo, ale na razie zainstaluj sobie Adblocka http://update.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=10 i dodaj filtr *.swf do listy. zaznacz Remove zamiast Hide w opcjach rozszerzenia.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910
rzeczywiscie, blokowanie popupow widzialem tylko raz to nie utkil mi w pamieciOlhado/256 pisze:Czyli jak rozumiem ma też wiele wspólnego z dwoma bliźniaczymi paskami - tym od
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
• Strona 1 z 1