spolszczenie do Firefoxa 1.0 PR
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10
Pitreck: kwestia tych rzeczy z niewykrywaniem, pamietaj, ze my sygnujemy nasze buildy "Mozilla Firefox (pl-PL) a nie "Mozilla Firefox (en-US)" - moze to stad?
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Pitreck pisze:Od g3:00 mecze sie jeszcze z jedna rzeca, mianowicie instalator nie wykrywa, czy na dysku znajduje sie jakas wersja Firefoksa i nie pyta czy ja usunac;
Z tym to jest dziwna sprawa.
Zrobiłem takie doświadczenie:
- zainstalowany Fx 0.9.3 PL
- pobrałem instalatora Fx 1.0PR EN z mozilla.org
- instaluję go bez odinstalowywania 0.9.3 PL i niestety nie wykrywa poprzedniej wersji Fxa tylko nadpisuje pliki...
IMHO nadaje się to na bugzillę
- Cleriic
- Moderator
- Z nami od: 09 stycznia 2004, 16:04
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Pitreck pisze:skroty w menu start daje do glownego folderu, zamiast do podfolderu "Mozilla Firefox";
[...]
a przy deinstalacji nie informuje, ze w folderze instalacyjnym zostaly jakies pliki i nie pyta, czy ma on ten folder usunac.
Kolejne testowanko... tym razem zrobiłem włanego instalatora
config.ini i install.ini i pliki fxa wziąłem z instalatora Pitrecka.
Podmieniłem tylko UninstallFirefox.zip na tego z wersji angielskiej i wziąłem oryginalny 7zSD.sfx z mozilli.org.
I o dziwo powyższe problemy zniknęły... ???
EDIT: Niestety, to był jakiś zbieg okoliczności... który niestety się już nie powtórzył. Problemy niestety są nadal
- Cleriic
- Moderator
- Z nami od: 09 stycznia 2004, 16:04
SKAD SCIAGNAC SPOLSZCZENIE
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
Antietam pisze:dostałem odpowiedź na maila (thx Zetoxa), otóż należy pobrać ze sposzczenia tylko pliczek pl-PL.jar, następnie wrzucić go do katalogu chrome i zmienić nazwę na en-Us.jar i już mamy "liska" po polsku
- kostek 23
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54 [pl]
- Globus
Niepomyslne proby spolszczenia
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; rv:1.7.3) Gecko/20040915 Firefox/0.10.1
Nie moge spolszczyc najnowszego FF. Z poprzednimi wer. nie bylo takiego problemu (Mandrake). Pozycja "Polski (PL) Language Pack" co prawda pojawia sie w Extensions, niestety bez moziliwosci "Opcje"
Ponizej zalaczam output z konsoli instalacji spolszczenia:
*** loading the extensions datasource
*** getItemProperty failing for lack of an item. This means getResourceForItem failed to locate a resource for aItemID (item ID = eforge.net/sourceforge/mozillapl/firefox-1.0PR-pl-PL-langpack.xpi, property = disabled)
*** getItemProperty failing for lack of an item. This means getResourceForItem failed to locate a resource for aItemID (item ID = eforge.net/sourceforge/mozillapl/firefox-1.0PR-pl-PL-langpack.xpi, property = internalName)
Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi
PS Gdzie mozna znalaezc "mycrofta" pwn??? Na stronie projektu niestety nie ma
- Lucash
- Z nami od: 11 maja 2003, 13:50
pl-PL.jar do Firefoxa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
gosiaja pisze:Ja mamprozbe nie moge z nikad sciagnac spolszczenia do Firefoxa(Firefox 1.0PR-pl-PL.zip ) czy kros moze mi pomuc ??
z gory
dziekuje
szalony_duch@wp.pl
Przesyłam Ci gotowy plik do podmiany w katalogu Chrome pl-PL.jar już przemianowany na en-US.jar. Podmień i ciesz się naszym pięknym językiem.
- ciaciek49
- Z nami od: 10 października 2004, 09:03
firefox :(
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
- tomm_1