Banery, buttony
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Banery, buttony
Przeglądarka: -
A może by tak umieścić banery/buttony na innych stronach? Można by było dotrzeć do ludzi, którzy nie znają Mozilli.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Re: Banery, buttony
Domel pisze:A może by tak umieścić banery/buttony na innych stronach? Można by było dotrzeć do ludzi, którzy nie znają Mozilli.
No fajnie
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH pisze:No fajnieTylko brakuje nam grafika z prawdziwego zdarzenia... Więc bez odpowiedniej osoby ani rusz...
No, ja mogę troche pokombinować. Może nie jestem najlepszym grafikiem ale coś zrobić mogę
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Domel pisze:No, ja mogę troche pokombinować. Może nie jestem najlepszym grafikiem ale coś zrobić mogę
Btw. Trochę pozmieniałem te splashe
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
Domel pisze:No, ja mogę troche pokombinować. Może nie jestem najlepszym grafikiem ale coś zrobić mogę
Dla poszukujących inspiracji artystów bannerowych
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Bannerek
Zrobiłam sobie takie na szybko z tego co znalazłam na stronie:
http://franolan.one.pl/Mozillka.jpg
moge to sobie powiesic na stronie, czy musze miec jakąs zgodę Bardzo Ważnych Programistów?
A w ogole to ja troche w takich rzeczach dłubię, więc jakbym dostała jakieś pliki to się mogę pobawić.
siwa
http://franolan.one.pl/Mozillka.jpg
moge to sobie powiesic na stronie, czy musze miec jakąs zgodę Bardzo Ważnych Programistów?
A w ogole to ja troche w takich rzeczach dłubię, więc jakbym dostała jakieś pliki to się mogę pobawić.
siwa
- siwa
- Z nami od: 05 lipca 2002, 23:14
Nie jestem upoważniony, żeby wypowiadac się w imieniu całego zespołu MozillaPL, ale moim osobistym zdaniem byłoby super. Jak napisał GmbH - brakuje nam bardzo grafika z prawdziwgo zdarzenia.
Na forum pojawia sie parę osób, które prowadzą fajne serwisy (tweak.pl, linuxweb). Gdybysmy mieli zestaw profesjonalnie wykonanych bannerów, to może udałoby się namówic te osoby na zaserwowanie ich na swoich serwisach. Adam, Lisek - mielibyście taką możliwość?
No ale tutaj decydujące zdanie mają MozillaPL drivers: Marku, Piotrze - co o tym sądzicie?
==
Gabriel
Na forum pojawia sie parę osób, które prowadzą fajne serwisy (tweak.pl, linuxweb). Gdybysmy mieli zestaw profesjonalnie wykonanych bannerów, to może udałoby się namówic te osoby na zaserwowanie ich na swoich serwisach. Adam, Lisek - mielibyście taką możliwość?
No ale tutaj decydujące zdanie mają MozillaPL drivers: Marku, Piotrze - co o tym sądzicie?
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
10 szczegółów
hADeSik pisze:albo mi się wydaje, albo to wisi na stronach mozillpl.org - w lewym górnym rogu...
Były swego czasu w gazetach takie zagadki: znajdź 10 szczegółów, którymi różnią sie te dwa obrazki. Myślę, że mógłbyś poćwiczyć
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
Fajna reklama Mozilli
Bardzo fajna reklama Mozilli jest na stronie: http://www.gemal.dk/mozilla/bugzilla.html
Pokazuje, że aby zrobić banner Mozilli nie trzeba wcale używać zielonych jaszczurek i czerwonych dinozaurów, które wprowadzają nas na niepewny grunt praw autorskich. Zamiast nich wystarczy odrobina fantazji i pomysłowości. No i oczywiście trzeba umieć robić grafikę, ale to juz jest potrzebne w każdym przypadku.
Drivers: jakiś oddzew w kwestii propozycji, którą złozyła siwa?
==
Gabriel
Pokazuje, że aby zrobić banner Mozilli nie trzeba wcale używać zielonych jaszczurek i czerwonych dinozaurów, które wprowadzają nas na niepewny grunt praw autorskich. Zamiast nich wystarczy odrobina fantazji i pomysłowości. No i oczywiście trzeba umieć robić grafikę, ale to juz jest potrzebne w każdym przypadku.
Drivers: jakiś oddzew w kwestii propozycji, którą złozyła siwa?
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
Re: Fajna reklama Mozilli
Pisałem kiedyś odpowiedź, która pewnie została przechwycona przez Nieprzychylne Siły...
Do Siwej - dziękujemy za pierwszy, opublikowany baner
Z tego co wynika z moich całkiem bliskich obserwacji (pre)MozilliPL.org to nie ma tutaj Bardzo Ważnych Programistów - gatunek całkowicie wymarły, więc niekoniecznie trzeba ich uwzględniać w jakichkolwiek rozważaniach.
Pojawia się kolejny projekt - Dział Propagandy i Rozsławiania (DPROGIR w skrócie) - główne zadania na najbliższą przyszłość: zebranie najlepszych materiałów reklamowych i zaproponowanie ich zaprzyjaźnionym witrynom.
Ochotnicy ?
Wszystkie (lub zdecydowana większość) banery pojawią się wkrótce na odpowiedniej stronie (zapraszam chętnych, którzy chcieliby ją utworzyć/upiększyć)
PS. Kilka jeszcze innych banerów można zobaczyć na stronie http://www.mozilla.org/banners/
Do Siwej - dziękujemy za pierwszy, opublikowany baner
Pojawia się kolejny projekt - Dział Propagandy i Rozsławiania (DPROGIR w skrócie) - główne zadania na najbliższą przyszłość: zebranie najlepszych materiałów reklamowych i zaproponowanie ich zaprzyjaźnionym witrynom.
Ochotnicy ?
Wszystkie (lub zdecydowana większość) banery pojawią się wkrótce na odpowiedniej stronie (zapraszam chętnych, którzy chcieliby ją utworzyć/upiększyć)
PS. Kilka jeszcze innych banerów można zobaczyć na stronie http://www.mozilla.org/banners/
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Styl
Czy podoba Wam się ten płonąco-przemysłowy styl Mozillowej grafiki? Wielu osobom Moza kojarzy się z kolorami ekologicznymi i z stylistyką raczej fantazyjną czy też dawnych epok geologicznych. Może przy tworzeniu kolekcji MozilliPL warto by było zgromadzić trochę innych motywów niż te z MozillaOrg?
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Zdecydowanie jestem za motywami ekologicznymi, rzeczywiscie te techno-przemyslowe nie za bardzo mi sie podobaja - bardziej pasuja do rewolucji przemyslowej niz informatycznej
, ktorej dokonuje Potworek
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
A mi bardzo podoba się stylistyka przyjęta na reklamach mozilla.org. Kojarzy mi sie z socrealizmem, a że dorastałem z złotych latach socjalizmu, więc skojarzenia te przywodzą na myśli miłe wspomnienia szczęśliwej młodości.
Niemniej jednak skoro MozillaPL ma być kreowana na zupełnie osobną dystrybucję Mozilli, to wskazane byłoby zaakcenowanie jej odrębności także na reklamie. Tak więc głosuję za motywami przyrodniczymi, zwłaszcza że juz zostały zapoczątkowane przez zielonego jaszczura w nagłówku serwisu mozillapl.org
==
Gabriel
Niemniej jednak skoro MozillaPL ma być kreowana na zupełnie osobną dystrybucję Mozilli, to wskazane byłoby zaakcenowanie jej odrębności także na reklamie. Tak więc głosuję za motywami przyrodniczymi, zwłaszcza że juz zostały zapoczątkowane przez zielonego jaszczura w nagłówku serwisu mozillapl.org
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
Ptaków śpiew
Ten ptaków śpiew to już by trzeba zrobić we Flash'u, bo samym animowanym gifem sie nie da 
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
no ja niestety nawet z gifami animowanymi mam problem i wogóle nie jestem uzdolniony plastycznie, więc mogę ewentualnie pokazywać to co inni w tym zakresie uczynią... 
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Re: Fajna reklama Mozilli
pbartecki pisze:
Do Siwej - dziękujemy za pierwszy, opublikowany banerZ tego co wynika z moich całkiem bliskich obserwacji (pre)MozilliPL.org to nie ma tutaj Bardzo Ważnych Programistów - gatunek całkowicie wymarły, więc niekoniecznie trzeba ich uwzględniać w jakichkolwiek rozważaniach.
No proszę, pojawiły się piękne bannerki, a mnie nie zawiadomiło, że coś się pisze w tym wątku... :/
Zobowiązuję się uroczyście Propagować, Namawiać i Rozsławiać
Gatunek wymarły pozdrawiam (zaczynam rozumieć zamianę jaszczurki na dinizaura
siwa
- Gość
• Strona 1 z 1