MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Odpowiedz na RRQ i Chatzilla

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Odpowiedz na RRQ i Chatzilla

Postautor: Kuba » 08 maja 2002, 00:59

Przeglądarka: -

Hi!

Fajnie ze Magilla zaczela odpowiadac na flage RRQ tylko w jej odpowiedzi w miejsce pl krzaczkow pojawiaja sie kropki ... blad nei blad, ale wyglada dziwnie.

Jesli chodzi o chatzille to czy myslicie, ze mozliwe jest dodanie polskich serwerow IRC do strony fglownej chatzilli?

Pozdr!
Kuba

Re: Odpowiedz na RRQ i Chatzilla

Postautor: GmbH » 08 maja 2002, 20:58

Kuba pisze:Fajnie ze Magilla zaczela odpowiadac na flage RRQ tylko w jej odpowiedzi w miejsce pl krzaczkow pojawiaja sie kropki ... blad nei blad, ale wyglada dziwnie.

Możesz wyjaśnić co to jest flaga RRQ? Wstyd się przyznać ale tego nie wiem :oops:

Kuba pisze:Jesli chodzi o chatzille to czy myslicie, ze mozliwe jest dodanie polskich serwerow IRC do strony fglownej chatzilli?

Ano możemy się o to postarać, nie będzie to łatwe gdyż będzie się to wiązać z edycją plików wewnętrznych Mozilli, ale spróbujemy. Jakie proponujesz serwery IRC? Z tego co wiem to w Polsce aktywna (czyt. rozpowszechniona wśród rodaków) jest tylko sieć IRCnet? Reszta tzn. EFnet, DALnet itd. już są domyślnie w Chatzilli.
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: wariat » 09 maja 2002, 20:08

GmbH pisze:Możesz wyjaśnić co to jest flaga RRQ? Wstyd się przyznać ale tego nie wiem :oops:

;-) RRQ znane jest chyba tylok tym co zaczynali od FidoNetu swoja przygode z modemami.
Generalnie RRQ - Flaga powiadamiajaca o odebraniu wiadomosci przez system pocztowy odbiorcy (Receipt Request bodajze)
To co jest w Mozilli to raczej odpowiednik Fidowego CFM (Potwierdzenie przeczytania wiadomosci).
Byla jeszcze jedna, ktora zmuszala kazdy system po drodze do odeslania potwierdzenia (taki mega polecony) zadko tosowana bo nie wszystkei systemy ja obslugiwaly.

Tak czy inaczej fakrtem jest ze Mozilla odpowiada na mail oflagowany wycinajac polskei znaczki.
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: GmbH » 09 maja 2002, 23:27

wariat pisze:;-) RRQ znane jest chyba tylok tym co zaczynali od FidoNetu swoja przygode z modemami.
Generalnie RRQ - Flaga powiadamiajaca o odebraniu wiadomosci przez system pocztowy odbiorcy (Receipt Request bodajze)
To co jest w Mozilli to raczej odpowiednik Fidowego CFM (Potwierdzenie przeczytania wiadomosci).
Byla jeszcze jedna, ktora zmuszala kazdy system po drodze do odeslania potwierdzenia (taki mega polecony) zadko tosowana bo nie wszystkei systemy ja obslugiwaly.

Tak czy inaczej fakrtem jest ze Mozilla odpowiada na mail oflagowany wycinajac polskei znaczki.

No to trzeba było od razu mówić, że chodzi o Return Receipts ;) Zobaczę czy jest błąd na to, a jak nie to zgłoszę :)
GmbH

Postautor: wariat » 09 maja 2002, 23:44

GmbH pisze:No to trzeba było od razu mówić, że chodzi o Return Receipts ;) Zobaczę czy jest błąd na to, a jak nie to zgłoszę :)

Nie masz co patrzec ... napisz sam do siebie z flaga i zobacz co wyniknie jak Ci mozilla odpowie ... a pozniej w tlumaczeniu na wszelki wypadek napisz po polskawemu albo cus ... zreszta nie wiem ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Postautor: GmbH » 10 maja 2002, 08:45

wariat pisze:Nie masz co patrzec ... napisz sam do siebie z flaga i zobacz co wyniknie jak Ci mozilla odpowie ... a pozniej w tlumaczeniu na wszelki wypadek napisz po polskawemu albo cus ... zreszta nie wiem ;-)

http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=139615
Mogę albo zmienić na stringi oryginalne lub polskie bez ogonków, lub zostawić tak jak jest. Propozycje?
GmbH

Postautor: wariat » 10 maja 2002, 17:09

GmbH pisze:http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=139615
Mogę albo zmienić na stringi oryginalne lub polskie bez ogonków, lub zostawić tak jak jest. Propozycje?

Proponuje:
wersja POlskawa, ponizej oryginlna angielska.
Jesli bedzie szansa na wstawienie ogonkow to zawsze mozna zmienic, tak z kropkami to chyba lepiej zeby bylo polskawe ...
Wersja angielska pod spodem ma o tyle sens, ze nigdy nei wiadomo kto przyslal Ci maila z flaga ...
Magazyn LOOP
wariat

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite