Do ilu adresatów można wysłać ...?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Do ilu adresatów można wysłać ...?
Przeglądarka: -
Przy wysyłaniu poczty do większej ilości adresatów pokazuje się informacja o błędzie z dodatkiem, iż jest zbyt wielu adresatów.
Moje dotychczasowe doświadczenia nie wskazały jakiejś konkretnej ilości.
Prawdopodobnie jest kilkanaście.
Do ilu adresatów można za "jednym zamachem" wysłać ten sam list?
Czy tę nieznaną granicę można zwiększyć?
Niekiedy muszę ten sam list wysyłać do kilkudziesięciu adresatów i wtedy wolę korzystać z outlooka (express), który nie ma takich ograniczeń.
Moje dotychczasowe doświadczenia nie wskazały jakiejś konkretnej ilości.
Prawdopodobnie jest kilkanaście.
Do ilu adresatów można za "jednym zamachem" wysłać ten sam list?
Czy tę nieznaną granicę można zwiększyć?
Niekiedy muszę ten sam list wysyłać do kilkudziesięciu adresatów i wtedy wolę korzystać z outlooka (express), który nie ma takich ograniczeń.
- pavelnn
u góry jest lupka z napisem Szukaj - kiedyś gdzieś chyba było w/na forum o tym...
Dopisane:
chyba jednak na forum...
Dopisane:
chyba jednak na forum...
Ostatnio zmieniony 23 października 2002, 22:13 przez hADeSik, łącznie zmieniany 1 raz
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
oj faktycznie, chyba się pomyliłem - więcej było kiedyś chyba o ilości załączników...
obawiam się, że obecnie nie jestem w stanie pomóc...
jeśli nikt nic nie wymyśli to ustal metodą prób i błędów graniczną liczbę adresatów, a następnie zgłoś błąd np. do Bugzilli...
obawiam się, że obecnie nie jestem w stanie pomóc...
jeśli nikt nic nie wymyśli to ustal metodą prób i błędów graniczną liczbę adresatów, a następnie zgłoś błąd np. do Bugzilli...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Znów Too many recipients
paveln pisze:Rzeczywiście znalazłem dyskusję na ten temat (Too many recipients), ale niestety nie było odpowiedzi oprócz przypuszczeń, które nie wydają mi się prawdziwe.
Jeśli używasz MozilliPL, i większość tekstu w okienku komunikatu o błędzie jest po polsku, a tylko 'Too many recipients' po ang., to jest to na pewno odpowiedź serwera.
Czy komunikat Mozilli brzmi jakoś tak:
- Kod: Zaznacz cały
"Wysyłanie poczty nie powiodło się. Odpowiedź serwera: 4589 Too many recipients"
?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
cd
To jednak nie jest chyba problem serwera.
W outlooku z tej samej skrzynki mogłem wysyłać pocztę do dowolnej ilości adresatów, a na pewno do bardzo dużej. W Kurierze Poczty Mozilli ilość ograniczoną i to ciągle nieokreśloną. Nawet trudno opracować jakiś plan; tzn. zaplanować ile listów wysłać za jednym razem.
W outlooku z tej samej skrzynki mogłem wysyłać pocztę do dowolnej ilości adresatów, a na pewno do bardzo dużej. W Kurierze Poczty Mozilli ilość ograniczoną i to ciągle nieokreśloną. Nawet trudno opracować jakiś plan; tzn. zaplanować ile listów wysłać za jednym razem.
- paveln
- Z nami od: 26 maja 2002, 20:47
Re: cd
paveln pisze:To jednak nie jest chyba problem serwera.
Roższeżenie informacji. (paveln to mój tato
Jak już radziliście założył konto z onetu (skąd wysyła wiadomości z Outlooka) w Mozilli. Sporóbował wysłać przez onet i nie poszło. A jak rozumiem przez outlooka poszło.
Mozilla to MozilliaPL 1.1 pod Win[r]usa
- LarryN
- Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13
Qurcze, nie mam jak przetestować wysyłania do 50 adresatów - nie będę przecież tylu ludziom śmiecił po skrzynkach jakimiś testami
Ale trzeba sprawdzić, czy autoryzacja smtp jest włączona - może serwer ogranicza ilość przy niezalogowanym wysyłaniu?
Generalnie
Ale trzeba sprawdzić, czy autoryzacja smtp jest włączona - może serwer ogranicza ilość przy niezalogowanym wysyłaniu?
Generalnie
- E2rd
- Moderator
E2rd pisze:Qurcze, nie mam jak przetestować wysyłania do 50 adresatów - nie będę przecież tylu ludziom śmiecił po skrzynkach jakimiś testami![]()
Generalnie
A może by tak wykorzystać ludzi z forum? Ja mogę udostępnić swoje 5 adresów, ktoś się jeszcze zgłasza?
- Gość
Ja też generalnie nie mam nic przeciwko, ale adres mam tylko jeden i pewnie spora część użytkowników forum nie ma więcej, niż 2, więc uzbieranie 50 to będzie problem.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:Ja też generalnie nie mam nic przeciwko, ale adres mam tylko jeden i pewnie spora część użytkowników forum nie ma więcej, niż 2, więc uzbieranie 50 to będzie problem.
Ja oczywście też mogę udostępnić - mam ich troszkę
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Dla testu i w ramach opracowywania potworka moge sie dolaczyc, na zywo (non stop) odbieram poczte z 5 kont. I kazde z nich ma uzasadnienie ... ejdno jest na spam czyli do pisania w newsach, jedno jest stare prywatne na klub chip pl, jedno prywatne w "firmie" i dwa sluzbowe tez w tej "firmie" (skrzynka redakcja i sprzedaz) to tak dla ogolu bo ktos tu sie dziwil po co komu tyle kont ... u mnie to tak wyglada ... u wielu pewnie podobnie ...
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
GmbH pisze:Ograniczenia wynikają tylko z konfiguracji serwera. Przed chwila wysłałem list do 50 adresatów (znaczy się do mnie) i nie było żadnego problemu...
No to mamy pytanie, które trochę rozjasni sytuację.
Wysyłałem maila poprzez interię. Ponieważ nie mogłem tego dokonać, zapisałem go w szkiach, dodałem konto onetowe. Zmieniłem smtp na onet i spróbowałe wysłać jeszcze raz, ale ciągle too may recipients, albo, że aerwer nie bedzie realeował poczty (chyba to drugi).
Czy tak mogła zachwać się mozilla? (Gdzieś pamiętać pierwotny serwer smtp w szkicu?)
Przy okazji świątecznych spotkań wynikło, że to chyba interia. Bo ktoś miał podbne probleny pod Outlookiem.
Zaraz wyślę zapytaie do nich.
- LarryN
- Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13
cd. kłopotów z wysyłaniem
LarryN pisze:Zmieniłem smtp na onet i spróbowałe wysłać jeszcze raz, ale ciągle too may recipients, albo, że aerwer nie bedzie realeował poczty (chyba to drugi).
Jeśli Mozilla pisze "odpowiedź serwera: <jakiś tekst przeważnie po angielsku>" to jest to zawsze odpowiedź serwera. Dlatego podejrzewam, że albo onet ma podobne ograniczenia, albo nie pozwala relayować (w zależności od tego co Ci Mozilla wypisała
LarryN pisze:Czy tak mogła zachwać się mozilla? (Gdzieś pamiętać pierwotny serwer smtp w szkicu?)
Osobiście nie sądzę - Mozilla może pamiętać w szkicu tożsamość [1], ale przecież nie całe ustawienia SMTP, jakie miała gdy zapisywała sobie szkic...
[1] słyszałem raczej o przeciwnych kłopotach - że mimo zapamiętania w szkicu użytej tożsamości, wysłanie dobiera tożsamość domyślną.
- E2rd
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite