MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Fałszywie o Mozii...

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

Fałszywie o Mozii...

Postautor: tristan » 03 listopada 2002, 17:54

Przeglądarka: -

Witajcie,

wlazłem dzisiaj na stronę http://www.trejderowski.qs.pl/. Gośc to buc i niespecjalnie chce mi się z nim gadać, bo mnie trochę zna... Ale niech go ktoś stąd walnie w ten glupi kwadratowy łeb za napis:

Uwaga !!! Używasz przeglądarki Netscape Navigator lub Communicator!
Przeglądarki tej rodziny (w tym także polska Sylaba Komunikator) mają BARDZO poważne problemy z prawidłową interpretacją arkuszy stylów CSS. W wyniku tego moja strona wygląda w tych przeglądarkach paskudnie! Na zły wygląd serwisu jest tylko jedno rozwiązanie - zacząć używać o wiele lepszej przeglądarki jaką jest Internet Explorer 6...
mgr inż. inż. Ja
tristan

Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12

Postautor: cpu » 03 listopada 2002, 19:14

czasami znajda sie takie "kwiatki" - koles zrobil strone i mysli ze jest super bo wybral jedny "sluszny" standard - M$ zal mi takich badziewiarzy jak sie za cos bierze to niech to zrobi dobrze albo niech nic nie robi zreszta z tego co napisal widac ze pojecie ma zadne...
Pozdro CPU
cpu

Postautor: cpu » 03 listopada 2002, 19:18

Wlasnie temu gosciowi w ksiedze gosci napisalem co o nim mysle i sie chlopak przejal bo wpis po 10 min usunal... hehe moze ten napis zlikwiduje?
cpu

Postautor: hADeSik » 03 listopada 2002, 19:31

Przeglądarka, której używasz nie w pełni wspiera style CSS, więc strona ta wygląda niezgodnie z zamierzeniami autora.
Nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Ale (postanowiłem nie kontynuować).
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: hADeSik » 03 listopada 2002, 19:38

A księgi gości to tam nie znalazłem...
Zresztą to nie jest miejsce na rozwodzenie się o stronach internetowych i ich twórcach...
hADeSik
Moderator

Postautor: cpu » 03 listopada 2002, 20:28

Hehe ale jaja poskutkowalo teraz jest "tylko" taki tekst: Przeglądarka, której używasz nie w pełni wspiera style CSS, więc strona ta wygląda niezgodnie z zamierzeniami autora. - a byl wiecie jaki... do tego znikl link do ksiegi gosci a szkoda bo tam byly same pochwaly :lol: i rozwazania nad nazwiskami... ale dobre i to...
Aaaa tu macie link do ksiegi gosci z histroi mojej wyciagniety :D http://ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php? ... er&lang=pl jest z czego zlwac...
cpu

Postautor: Gość » 03 listopada 2002, 20:30

hADeSik pisze:Zresztą to nie jest miejsce na rozwodzenie się o stronach internetowych i ich twórcach...

Jasne ze nie ale ten przypadek bezposrednio udezal w Mozille/Netscape (czyli Gecko) wiec trzeba dzialac bo ludzie naprawde pomysla ze M$ IE jest cool i nie ma lepszych...
Gość

Postautor: hADeSik » 03 listopada 2002, 22:19

To jeszcze poedukujcie autora w związku z tym:
Ponieważ wykorzystano tutaj ramki oraz język skryptowy JavaScript, dobrze by było przeglądać tej stronę w przeglądarce, która potrafi prawidłowo interpretować polecenia tego języka. Najlepszy do tego jest Internet Explorer 5 lub jego nowsza wersja...
:evil:
hADeSik
Moderator

Postautor: tristan » 04 listopada 2002, 12:54

cpu pisze:Hehe ale jaja poskutkowalo teraz jest "tylko" taki tekst: Przeglądarka, której używasz nie w pełni wspiera style CSS, więc strona ta wygląda niezgodnie z zamierzeniami autora.

Kiedy podobnoż, bucowata jego mać, moja właśnie wspiera, a jego IE6.0 nie...
mgr inż. inż. Ja
tristan

Postautor: Olhado/256 » 04 listopada 2002, 14:35

Ubaw po pachy normalnie! :lol: I jeszcze ten tekst:
Autor strony dziękuje za wpis do księgi.
Ależ proszę bardzo, jest moim obywatelskim obowiązkiem uświadamiać maluczkich o przewadze Mozilli nad innymi przeglądarkami... :lol:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Gość » 04 listopada 2002, 15:08

tristan pisze:
cpu pisze:Hehe ale jaja poskutkowalo teraz jest "tylko" taki tekst: Przeglądarka, której używasz nie w pełni wspiera style CSS, więc strona ta wygląda niezgodnie z zamierzeniami autora.

tristan - nie denerwuj sie tacy ludzie znajda sie zawsze (niestety) i wszedzie dobrze ze chociaz usunal te wywody co byly wczesniej (patrz poczatek tematu)
Tu mam przyklad co M$ robi ludziom z ich mozgami (defekt mozgo :wink: )
Gość

Postautor: tristan » 04 listopada 2002, 15:50

Anonymous pisze:
tristan pisze:

tristan - nie denerwuj sie tacy ludzie znajda sie zawsze (niestety) i wszedzie dobrze ze chociaz usunal te wywody co byly wczesniej (patrz poczatek tematu)

Co mam patrzeć, jak sam go zacząłem :-)
mgr inż. inż. Ja
tristan

Postautor: At124 » 04 listopada 2002, 16:34

Zobaczcie teraz do księgi gości,
facet się lekko zdenerwował
http://ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php? ... er&lang=pl :wink:
At124

Z nami od: 22 września 2002, 21:31

Postautor: cpu » 04 listopada 2002, 19:26

Zobaczcie jak sie koles wkurzyl (rozwijam mysl At124):
Proszę nie wpisywać niczego do tej księgi gości! Została ona zaśmiecona przez pewnego idiotę, który nie ma odwagi podać swojego adresu e-mail. Żal mi tego człowieka, bo ze swoją inteligencją szybko zginie w tym chorym społeczeństwie (które notabene go spłodziło na własną zgubę), a jego wielolinijkowe wypowiedzi (popisywane różnymi nazwiskami) obchodzą mnie tak jak zeszłoroczny śnieg. Łam się fagasie!

hehe niezly z niego mysliciel a maila mu wlasnie podalem... ciekawe co zrobi :D
cpu

Postautor: cpu » 04 listopada 2002, 20:15

No nic teraz dyskusja spontanicznie rozwija sie w ksiedze gosci (adres juz podany) radze zajzec niezle sie rozkreca a koles chyba argumenty potracil bo juz nic nie robi bomby mailowej tez mi nie wyslal... :D
cpu

Postautor: Olhado/256 » 04 listopada 2002, 22:43

Także wysłałem maila, ale znalazłem tylko adres autora księgi - mam nadzieję, że przekaże komu trzeba... chociaż pewnie nie :-? No, w każdym razie na pociechę zamieszczam tekst listu:
Witam, tu pewien idiota, który zaśmiecił księgę gości na stronie http://ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php? ... er&lang=pl. Pragnę wyjaśnić, że nas, idiotów, było kilku, chociaż być może faktycznie trudno w to uwierzyć, że więcej niż jeden człowiek używa przeglądarki innej, niż jedyny słuszny, oby żył wiecznie, Internet Explorer. Zapewniam, jest nas jednak kilku. Ja natomiast chciałbym pochwalić ciekawy pomysł księgi gości jako miejsca, w którym można wpisywać jedynie POZYTYWNE uwagi, gdyż zamieszczanie jakichkolwiek innych powoduje zamknięcie księgi.
Adresu e-mail faktycznie nie podałem, ale teraz to nadrabiam, mam nadzieję, że zostanie to odnotowane na wspomnianej stronie. Ciekawa jest też myśl, że zginę w społeczeństwie, które mnie spłodziło na własną zgubę. Zapewniam, jak na razie życie w tym społeczeństwie idzie mi nieźle a co do jego zguby - nie sądzę, żebym był aż tak niebezpieczny, ale miło mi. Przepraszam też za wielolinijkowość wypowiedzi, ale trudno mi było skompresować moje myśli do objętości przyswajalnej dla nie-idiotów. Przepraszanie ludzi za to, że żyją w jednym państwie z nami-idiotami to, uważam, branie na siebie zbyt dużej odpowiedzialności. Sądzę, że moje narodziny nie są w żadnym wypadku konsekwencją działań autora tej strony. Co do wolności słowa - jest to jedna z podstawowych zasad Internetu i nie mam zamiaru z niej rezygnować (nie wspominam już o konstytucji, która mi takie prawo gwarantuje), natomiast co do wolności bytu - uprzejmie proszę, aby autor tej strony zadowolił się decydowaniem o własnym bycie, tudzież jego braku, natomiast od bytów innych łaskawie się odczepił.

Przepraszam za wielolinijkowość tej wypowiedzi, ale mam nadzieję, że po rozłożeniu na pojedyncze linijki stanie się ona przyswajalna dla normalnych ludzi.
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Postautor: Olhado/256 » 04 listopada 2002, 22:50

Qrde teraz dopiero znalazłem maila do tego gościa - więc wysyłam mu to jeszcze raz, a autorowi księgi gości napiszę, żeby się tym poprzednim mailem nie przejmował... Ech muszę się nauczyć najpierw myśleć, a potem działać :oops:
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Postautor: Raoul » 04 listopada 2002, 23:59

Dopisałem się do sławetnej księgi, nie mogłem się powstrzymać :D
Raoul

Postautor: cpu » 05 listopada 2002, 15:36

No to bylo nas paru...
To dobrze ze byla taka reakcja!! :)
Calkowicie zgadzam sie z Olhado/256 musimy nauczyc sie myslec...
cpu

Postautor: Olhado/256 » 05 listopada 2002, 19:12

Tak, tylko nie trzeba było od razu tego gościa wyzywać i w ogóle atakować go - najpierw należy grzecznie zwrócić komuś uwagę. Dostałem dziś od niego 3 maile, całkiem grzecznie napisane. Jeszcze się w nie nie zagłębiłem (razem jest tego całkiem sporo, przejrzałem powierzchownie), ale jednak uważam, że trochę za mocno go pojechaliśmy w tej księdze gości. Mozilla Mozillą, a dobre wychowanie to co?
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Następna

Wróć do Promocja