MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Skopany Kurier

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Skopany Kurier

Postautor: LarryN » 12 listopada 2002, 01:13

Przeglądarka: -

Witam
Moja zaciekła walka z kurierem prowadzi mnie do wielu ciekawych obserwacji.

No i muszę pwoiedzić, że idea jednego konta smtp jest skopana ;-(

Zrobiłem tak, czysty profil,
1.)zakładam jedno konto na Interii, -- smtp oczywiście smtp.poczta.ineria.pl uzytkowni pnie
2.)zakładam drugie konto, tym rzem onet (użytkowni pal)
3.)sprawdam smtp, a tam dwa konta
jedno konto domyslne na interi użytknownik pnie
drugie konto tyż interia ale użytkownik pal, kto do k..nedzy kazał Mozilli zakładać to drugie konto?

A tak przy okazji czy działa wam interia, bo mi nic nie chodzi.

Żądam zmiany zakładania kont smtp. Jak widać nie tylko ja ma problem !!!!!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Tak wyładowuje swoją wsciekłość na Kuriera, cisząc się, że osobiście używam muta

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
LarryN

Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13

Postautor: Konrad » 12 listopada 2002, 08:29

Przeczytaj moją odpowiedź w watku 'dlaczego', a nie rozpoczynasz kolejna dyspute. Jak Ci juz wyjasnilem Mozilla umie obsluzyc tyle smtp ile tylko Ci sie zamarzy.
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: Lukasz » 12 listopada 2002, 10:21

Problem tylko w tym, ze zmuszenie Kuriera do tego jest a) nietrywialne (te wszystkie kombinacje z kasowaniem i konfigurowaniem od nowa) b) zle to swiadczy o samym Kurierze no i c) czasem i tak nie dziala. Zachecam do mojego watku 'SMTP Onetowe nie dziala'

Lukasz
Lukasz

Postautor: Konrad » 12 listopada 2002, 15:17

Lukasz pisze:Problem tylko w tym, ze zmuszenie Kuriera do tego jest a) nietrywialne (te wszystkie kombinacje z kasowaniem i konfigurowaniem od nowa) b) zle to swiadczy o samym Kurierze no i

Masz racje ze nie jest trywialne, ale imo nie jest to az tak duzy minus. Osobiscie uwazam ze funkcje ktorych nie uzywamy na codzien nie musza byc koniecznie proste. Przeciez smtp definiujesz raz na dlugie lata. Po prostu jestes jeszcze przyzwyczajony do OE
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Postautor: LarryN » 12 listopada 2002, 15:28

Konrad pisze:
Lukasz pisze:Problem tylko w tym, ze zmuszenie Kuriera do tego jest a) nietrywialne (te wszystkie kombinacje z kasowaniem i konfigurowaniem od nowa) b) zle to swiadczy o samym Kurierze no i

Masz racje ze nie jest trywialne, ale imo nie jest to az tak duzy minus. Osobiscie uwazam ze funkcje ktorych nie uzywamy na codzien nie musza byc koniecznie proste. Przeciez smtp definiujesz raz na dlugie lata. Po prostu jestes jeszcze przyzwyczajony do OE

A co to jest OE, facet ja Windowsa wyrzuciłem, ze trzy lata temu. U siebie używam fetchmail+procmail+mutt i nic go nie przeskoczy ;-) A to konto zakładłęm tatcie, więcej patrz wątek dlaczego. Poza tym najważniejszy zarzut te opcje są nielogiczne!!!! Dlaczego nie nazywają się smtp, byłoby jaśniej i pewnie od razu zacząłbym tam wachać problemy, a tak tyle nerwów.
LarryN

Postautor: Konrad » 12 listopada 2002, 15:41

a widzisz, dla jednych logiczne dla innych nie.

- ustaw smtp
- a co o jest smtp?
- serwer poczty wychodzacej

i stad nazwa taka w Mozilli. dla wiekszosci ludzi ona jest latwiejsza ;)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Postautor: LarryN » 12 listopada 2002, 16:45

Konrad pisze:a widzisz, dla jednych logiczne dla innych nie.

- ustaw smtp
- a co o jest smtp?
- serwer poczty wychodzacej

i stad nazwa taka w Mozilli. dla wiekszosci ludzi ona jest latwiejsza ;)

-ustaw pop3
-A co to jest pop3?
-serwer poczty przychodzącej

Widzisz jakąś różnicę?
LarryN

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite