Jak przerzucic maile z Incredi Mail do Thunderbirda ??????
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak przerzucic maile z Incredi Mail do Thunderbirda ??????
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Czy ktos przerabial taki temat? Incredi nie daje mozliwosci eksportu maili. Czy ktos wie jak zrobic to "na piechote"?
- Kroll
- Z nami od: 28 listopada 2004, 07:19
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040616
czesc!
tak wiec sprawa jest troche dluga, ale dziala w 100 %!!
na poczatek bedzie ci potrzebny ten program http://www.mailhilfe.de/Download/IncrediConvert.zip
zamienia on pliki *.imm na *.eml (czyli zwykle maile).
na poczatek musisz znalezc folder, w ktorym znajduja sie twoje zapisane maile, mozliwe ze bedzie to w:
C:\Programy\IncrediMail\Data\Default Identity\Message Store
jesli w Message Store, nie znajduja sie twoje maile, musisz poszukac w innym folderze. Zeby podgladnac, gdzie moga sie znajdowac, otworz IM, wejdz w Tool --> Options --> Data Folder Settings, tam powinna byc podana sciezka w ktorej schowane sa wszystkie maile, zalaczniki, ksiazka adresowa itd.
Jesli juz dojdziesz do folderu w ktorym skladowane sa twoje maile (szukaj folderu Message Store, tam musza byc zachowywane) zapamietaj go dokladnie, otworz program Incredi Converter , tam podaj sciezke do folderu Message Store, zaznacz te rzeczy ktore chcesz konwertowac, i nacisnij Export, otworzy sie mala ramka, w ktorej bedziesz musial podac, gdzie chcesz je zapisac np: C:/Moje Dokumenty/moje maile/
O.K jesli wszystko przebiega z godnie z planem
wchodzisz do folderu gdzie masz zkonwertowane maile zaznaczasz je wszystkie Ctrl + A i przeciagasz do Outlook Express (probowalem przeciagnac do thunderbirda, ale jakos mi sie nie udawalo), kiedy maile sa w OE wchodzisz do TB i importujesz je po prostu z OE.
wiem wiem, troche to zagmatwane, ale dziala
)
jesli jeszcze jakies pytania sluze pomoca=))
pozdrawiam
Azi
tak wiec sprawa jest troche dluga, ale dziala w 100 %!!
na poczatek bedzie ci potrzebny ten program http://www.mailhilfe.de/Download/IncrediConvert.zip
zamienia on pliki *.imm na *.eml (czyli zwykle maile).
na poczatek musisz znalezc folder, w ktorym znajduja sie twoje zapisane maile, mozliwe ze bedzie to w:
C:\Programy\IncrediMail\Data\Default Identity\Message Store
jesli w Message Store, nie znajduja sie twoje maile, musisz poszukac w innym folderze. Zeby podgladnac, gdzie moga sie znajdowac, otworz IM, wejdz w Tool --> Options --> Data Folder Settings, tam powinna byc podana sciezka w ktorej schowane sa wszystkie maile, zalaczniki, ksiazka adresowa itd.
Jesli juz dojdziesz do folderu w ktorym skladowane sa twoje maile (szukaj folderu Message Store, tam musza byc zachowywane) zapamietaj go dokladnie, otworz program Incredi Converter , tam podaj sciezke do folderu Message Store, zaznacz te rzeczy ktore chcesz konwertowac, i nacisnij Export, otworzy sie mala ramka, w ktorej bedziesz musial podac, gdzie chcesz je zapisac np: C:/Moje Dokumenty/moje maile/
O.K jesli wszystko przebiega z godnie z planem
wiem wiem, troche to zagmatwane, ale dziala
jesli jeszcze jakies pytania sluze pomoca=))
pozdrawiam
Azi
- Azi
problem mam ten sam z Incredi
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Azi pisze:juz wiem:))) poszukalem i znalazlem, jakby ktos mial problem to pisac=))
pozdrawiam!
Witam,
jeśli mógłbyś mi pomóc byłbym wdzięczny. problem mam ten sam z Incredi, ściąga mi pocztę z Outlooka, jak mu tego zakazać i w zasadzie tylko wysyłać z niego maile, a zablokować, żeby on NIC nie pobierał.
pozdrawiam
Piotr
- biotit@o2.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040616
hmmm nie wiem czy cie dobrze zrozumialem??
ale jesli chcesz by inredi wysylal tylko maile a nie sciagal ich z serwera to po prostu w Tools --> Accounts, odznacz swoje konta, wtedy maile z nich nie beda pobierane.
Pozdrawiam
Azi.
jesli nie odpowiedzialem dokladnie na pytanie ktore miales na mysli, to prosze wytlumacz dokladniej problem:))
ale jesli chcesz by inredi wysylal tylko maile a nie sciagal ich z serwera to po prostu w Tools --> Accounts, odznacz swoje konta, wtedy maile z nich nie beda pobierane.
Pozdrawiam
Azi.
jesli nie odpowiedzialem dokladnie na pytanie ktore miales na mysli, to prosze wytlumacz dokladniej problem:))
- Azi
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
dziekuje pieknie
wlasnie ten brak eksportu do TB sprawial ze dalej uzywalam IM zeby nie stracic istotnych informacji ktore mam w mailach
pozdrawiam serdecznie - bardzo mi sie owo info przydalo
wlasnie ten brak eksportu do TB sprawial ze dalej uzywalam IM zeby nie stracic istotnych informacji ktore mam w mailach
pozdrawiam serdecznie - bardzo mi sie owo info przydalo
- Baobhan Sith
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird