MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Filtrowanie wiadomosci

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Filtrowanie wiadomosci

Postautor: bazi. » 07 lutego 2005, 05:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Dotychczas uzywalem MS Outlook no i mam w nim troche regul dla wiadomosci. W zwiazku z tym mam pytanko czy mozna importowac z Outlooka reguly?
Zapewne nie mozna, wiec moje drugie pytanie dotyczy tworzenia regul ;)

W TB nie za bardzo znalazlem mozliwosc przeszukiwania tematu i tresci maila za jednym razem. Tzn. w Outlooku mialem tak, ze tworzylem sobie regule powodujaca, ze po nadejsciu maila zawierajacego jakies wyrazenie/badz wyrazenia w temacie lub tresci listu np. go przenosil.

I np. jezeli w mailu badz temacie znajdziesz cennik, oferta, wykaz, raport, bilans i bedzie zalacznik przenies go do folderu FIRMA.

I tak w jednej regule mam kilkanascie wyrazen, ktore beda poszukiwane zarowno w temacie jak i tresci, poza tym bedzie sprawdzane, czy jest zalacznik i wykonana zostanie [badz nie ;)] akcja przypisana do reguly.

Czy w TB dla kazdego wyrazenia musze tworzyc osobny filtr? Czy w jakis sposob moge mu nakazac w jednym filtrze, zeby szukal wyrazenia w temacie i tresci maila i jak gdziekolwiek znajdzie ma przeniesc wiadomosc?
bazi.

Z nami od: 15 października 2004, 13:07

Postautor: duke_leto » 07 lutego 2005, 09:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b) Gecko/20050125 Firefox/1.0+

filtry w TB sa b. ubogie

klikaj przycisk WIECEJ zeby dodac kolejne regulki do filtra
duke_leto

Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31

Postautor: bazi. » 07 lutego 2005, 13:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

No wlasnie, tez to zauwazylem :-?, ale mialem nadzieje, ze moze cos przeoczylem... ;)
bazi.

Z nami od: 15 października 2004, 13:07

Wróć do Klient poczty Thunderbird