Thunderbird czy The Bat 3?
Moderator: Pomocy?!
Thunderbird czy The Bat 3?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
- boczi
- Z nami od: 04 października 2004, 08:52
Re: Thunderbird czy The Bat 3?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
niestety nigdy na thebat nie robilem nic, ale wiem ze thunderbird jest szybki, przejrzysty, wygodny, z kazdym dniem dopracowywany...boczi pisze:Obecnie używam The Bat 3. Zastanawiam się nad Thunderbirdem. Przekonajcie mnie jakoś, w czym Bat przegrywa, prosiłbym o jakieś dobre porównanie, to poważnie zastanawiam się nad instalacją tego programu.
- neo007
- Z nami od: 05 lutego 2005, 17:15
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b) Gecko/20050210 Firefox/1.0+ (Pitreck)
Tylko firebird podszedl od razu
milych testow
- microust
- Z nami od: 11 listopada 2004, 10:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050224 Firefox/1.0.1
piecu pisze:Przede wszystkim Thunderbird jest darmowy...
//update: To mój 500. post tutaj 8) Wow...
the bat tez jest darmowy !, wystarczy wiedziec gdzie szukac.
2 the bat jest lepszy, thunderbird jest prosty ale nie oferuje tego co the bat.
- Q
- Z nami od: 25 lutego 2005, 11:49
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
Nie jest darmowy. I nie namawiaj do takich czynówthe bat tez jest darmowy
- boczi
- Z nami od: 04 października 2004, 08:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Wole TB
Dla zwykłego usera Bat ma za dużo ustawień (np. mi nigdy nie chciało się ustawić szablonów wiadomości (5 szablonów*4-5 kont = dużo czasu:)
TB mna wszystko czego potrzebuje (no może z wyjątkiem managera pobierania i wysyłania)
No i TB jest i bedzie darmowy, Bat-a można niby kupić w jakimś czasopiśmie ale nie masz prawa do uaktualnień a zresztą mieć 5 zł i nie mieć to już 10 zł a za to już jest soczek
- Kubu$
- Z nami od: 18 stycznia 2005, 21:53
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
Q pisze:2 the bat jest lepszy, thunderbird jest prosty ale nie oferuje tego co the bat.
zadalbym Ci pytanie czego w taim razie. domyslam sie jednak ,ze nie wiedzialbys co odpowiedziec. the bat i tb to dwa rozne produkty, adresowane do roznych grup. jedyna rzecz, ktorej mi tak naprawde brakuje w tb, a ma ja the bat to menedzer sesji. nie da sie jednak ukryc, ze trudno byloby raczej zautomatyzowac za pomoca makr obsluge aukcji w tb, a to spokojnie mozna ztobic w the bat. mnie to jednak nie jest potrzebne.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 8.0
Kubu$ pisze:Używalem obu Bata 2.cośtam i TB 1.0
Wole TB
Dla zwykłego usera Bat ma za dużo ustawień (np. mi nigdy nie chciało się ustawić szablonów wiadomości (5 szablonów*4-5 kont = dużo czasu:)
TB mna wszystko czego potrzebuje (no może z wyjątkiem managera pobierania i wysyłania)
No i TB jest i bedzie darmowy, Bat-a można niby kupić w jakimś czasopiśmie ale nie masz prawa do uaktualnień a zresztą mieć 5 zł i nie mieć to już 10 zł a za to już jest soczek
... to jest twoj problem, ze nie umiesz sobie poradzic z nietoperkiem, a ja nie uważam aby on miał za dużo opcji przydatnych. thunderbird dopiero w ver 3.0 bedzie posiadał to co nietoperek ver. 2.0
- Q
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Q pisze:... to jest twoj problem, ze nie umiesz sobie poradzic z nietoperkiem
Drogi Q nie napisałem że sobie z nim nie poradziłem (używałem go przez jakieś 2 miesiące i był nieźle skonfiurowany)
Po prostu TB ma wszystko czego oczekuje od programu pocztowego (a to ze Bat może służyć jako serwer pocztowy jest mi nie potrzebne)
Wymień jakś ficzer który ma BAt a nie ma TB i jest on potrzebny??
boczi pisze:A za co odpowiada menedzer sesji w The Bat?
To takie okienko które pokazuje z jakiego konta pobierane/wysyłane są wiadomości, ile zajmują i ile ich jest
- Kubu$
- Z nami od: 18 stycznia 2005, 21:53
hipero pisze:Moim zdaniem porównująć te dwa progi należy wziąć pod uwagę, że The Bat jest tworzony za pieniądze i dla pieniędzy, a TB, żeby służył ludziom....
Pozdro
ciekawe stwierdzenie, ale nie majaca prawa bytu....
- Q
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050223 Firefox/1.0.1
boczi pisze:A za co odpowiada menedzer sesji w The Bat?
jak sam mogles przeczytac, pokazuje szczegolowe informcja dotyczace stanu wysylania/sciagania. bardzo mi tego brakuje w tb. to jak to wyglada teraz to kpina, ale czas pokaze jak to rozwiaza.
zapomnialbym, brakuje mi jeszcze w tb zazradzaniem uprawnieniami do kont. co prawda w tb mozna zalozyc haslo na profil, ale to proteza.
przydaloby sie tez cos takiego jak narzedzie do bakcupow - eksportowanie ustawien kont, struktury folderow i ich zawartosci do jednego pliku. oczywiscie plik mozna zahaslowac. w momencie "swiezej" instalacji mozemy wszystko przywrocic z tegoz pliku.
- Gość
Anonymous pisze:boczi pisze:A za co odpowiada menedzer sesji w The Bat?
jak sam mogles przeczytac, pokazuje szczegolowe informcja dotyczace stanu wysylania/sciagania. bardzo mi tego brakuje w tb. to jak to wyglada teraz to kpina, ale czas pokaze jak to rozwiaza.
zapomnialbym, brakuje mi jeszcze w tb zazradzaniem uprawnieniami do kont. co prawda w tb mozna zalozyc haslo na profil, ale to proteza.
przydaloby sie tez cos takiego jak narzedzie do bakcupow - eksportowanie ustawien kont, struktury folderow i ich zawartosci do jednego pliku. oczywiscie plik mozna zahaslowac. w momencie "swiezej" instalacji mozemy wszystko przywrocic z tegoz pliku.
dlatego mowie the bat lepszy i nie warto sie zastanawiac
- Q
Q pisze:Anonymous pisze:boczi pisze:A za co odpowiada menedzer sesji w The Bat?
czyzby? najpierw zaplac za niego
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050224 Firefox/1.0.1
Anonymous pisze:Q pisze:Anonymous pisze:boczi pisze:A za co odpowiada menedzer sesji w The Bat?
czyzby? najpierw zaplac za niego. bez tego mozna zyc, choc w pewnych sytuacjach to ulatwia zycie. nie bedziesz wykorzystywal nawet z 70% wszystkich mozliwosci the bat. zauwaz rowniez jaki numerek ma the bat, a jaki tb.
numerek, numerkami ; jak tb bedzie miał te opcje co the bat i bedzie tak niezawodny, to wtedy powiem z czystym sumieniem powiem tb jest dobry i mi wystarcza, ale jeszcze długo bedziemy musieli poczekac ....
- Gość
Anonymous pisze:numerek, numerkami ; jak tb bedzie miał te opcje co the bat i bedzie tak niezawodny, to wtedy powiem z czystym sumieniem powiem tb jest dobry i mi wystarcza, ale jeszcze długo bedziemy musieli poczekac ....
ale jakie opcje? mozesz mi to wytlumaczyc? ciagle tymi funkcjami, ale jakos ich nie wymieniasz. ja podalem czego mi brakuje. Ty nie. wnioskuje po Ty, ze tak naprawde nie zauwazasz tych roznic. nawet biorac pod uwage to czego mi barkuje w tb z the bat to nie zmiania to faktu, ze nie warte jest to pieniedzy skoro moge miec za darmo. tak poza tym wiesz ile bugow jest w 3.x? support the bat to tragedia.
- Gość
Anonymous pisze:Anonymous pisze:numerek, numerkami ; jak tb bedzie miał te opcje co the bat i bedzie tak niezawodny, to wtedy powiem z czystym sumieniem powiem tb jest dobry i mi wystarcza, ale jeszcze długo bedziemy musieli poczekac ....
ale jakie opcje? mozesz mi to wytlumaczyc? ciagle tymi funkcjami, ale jakos ich nie wymieniasz. ja podalem czego mi brakuje. Ty nie. wnioskuje po Ty, ze tak naprawde nie zauwazasz tych roznic. nawet biorac pod uwage to czego mi barkuje w tb z the bat to nie zmiania to faktu, ze nie warte jest to pieniedzy skoro moge miec za darmo. tak poza tym wiesz ile bugow jest w 3.x? support the bat to tragedia.
... moze tak. każdy ma inne preferencje i niech wybiera co mu pasuje i tyle
- Q
Przeglądarka: Opera/7.54 (Windows NT 5.1; U) [pl]
- Gość
Wróć do Klient poczty Thunderbird