1. samoczynie zminiaja mi sie ustawienia -- dotyczy to otwierania nowego linku po kliknieciu na niego srodkowym przyciskiem myszy --- zmieniaja sie na wartosc ze otwierane jest nowe okno przegladaarki zamiast w nowym panelu -- juz 3 raz sie to przydazylo .
2. chat wbudowany w mozille w jednej z tozsamoasci mi nie dziala -- wogole nie mozna sie polaczyc z jakimkolwiek serwerem . w innych tozsamosciach dziala ( mozilla cierpi chyba na rozdwojenie jazni ) . mialem wlaczona opcjie logowania sie do serwerow i wchodzenie do pokojow zaraz po uruchomieniu programu i po zainstalowaniu owszej wersji ( z 1.1 na 1.2 alfa ) chat przestal dzialc -- wiec pytam sie jak wykasowac te dane z wchodzeniem do pokoju -- bo podejzewam ze to one powoduja zle dzialanie klijenta irca .
3. zarejestrowalem sie jako uzytkownik tego serwisu --- loguje sie na stronie glownej mozillapl.org -- haslo i login przechodza przez logowanie , wpisuje t samo haslo i login na przy logowaniu na forum i nie przechodza te dane - wiec na co mi byla te rejestracjia ??
Ustawienia
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Ustawienia
Przeglądarka: -
e404 pisze:3. zarejestrowalem sie jako uzytkownik tego serwisu [...]
Jest osobny system logowania (i rejestracji) do serwisu, forum i mantisa...
Ta kwestia była już omawiana tutaj.
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
e404 pisze:2. chat wbudowany w mozille w jednej z tozsamoasci mi nie dziala -- wogole nie mozna sie polaczyc z jakimkolwiek serwerem . w innych tozsamosciach dziala ( mozilla cierpi chyba na rozdwojenie jazni ) . mialem wlaczona opcjie logowania sie do serwerow i wchodzenie do pokojow zaraz po uruchomieniu programu i po zainstalowaniu owszej wersji ( z 1.1 na 1.2 alfa ) chat przestal dzialc -- wiec pytam sie jak wykasowac te dane z wchodzeniem do pokoju -- bo podejzewam ze to one powoduja zle dzialanie klijenta irca.
Po pierwsze - pisze się klient, a nie klijent
Po drugie - czat to nie to samo, co IRC.
Po trzecie - Mozilla nie ma wbudowanego czata. IRCa też nie ma wbudowanego.
Po czwarte - To chyba dobrze, że Mozilla ma różne ustawienia dla różnych tożsamości. Po co by miały istnieć tożsamości, jeśli ustawienia byłyby wspólne dla wszystkich?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:Po pierwsze - pisze się klient, a nie klijent
Po drugie - czat to nie to samo, co IRC.
Po trzecie - Mozilla nie ma wbudowanego czata. IRCa też nie ma wbudowanego.
Po czwarte - To chyba dobrze, że Mozilla ma różne ustawienia dla różnych tożsamości. Po co by miały istnieć tożsamości, jeśli ustawienia byłyby wspólne dla wszystkich?
nazyw sie chatzilla --- a wiec czat zilla .
nie pisalem ze cat to tosamo co irc .
integralnym skladnikiem mozilli jest chatzilla -- microsoft tez twierdzil ze IE nie jest wbudowane w sytem widows -- a jest inaczej .
zobacz ze w menu windows jest napisane Czat IRC .
chatzilla -- pracujaca pod jedna tozsamoscia laczy sie bez problemu , a pod druga odmawia posluszenstwa ( probuje sie zalogowac do tej samej sieci irc --- poznan.irc.pl ) -- w tej tozzsamosci w ktorej nie moge sie polaczyc nie dziala zadna komenda . nawet jak klikne na link do sieci jaki widze po uruchomieni programu ( jede z tych przykladowych ) nic sie nie dzieje ( otwiera sie nowa zakladka ) i tylko to pisze
[INFO] Network view for ``dalnet'' opened.
[INFO] Attempting to connect to ``dalnet''. Use /cancel to abort.
a ja chialem aby ktos mi pomogl wykasowac ustawienia jakie sobie zrobil program chatzilla z wersji 1.1. tak zeby program z mozilli 1.2.1 myslal ze wczesniej nie byl uzywany .
- e404
Chyba musisz zajrzeć do TEGO artykułu i sprawdzić w którym pliku siedzą ustawienia Chatzilli, a następnie się go pozbyć. Jeśli nie znajdziesz tego pliku - chyba będziesz się musiał pożegnać z całym profilem...
Co do terminologii - to, że program do IRCowania nazywa się Chatzilla denerwowało mnie od początku, bo wielu ludzi nie odróżnia czatów od IRCów, a to tylko wprowadza dodatkowe zamieszanie. Chociaż z drugiej strony - IRCZilla brzmi trochę głupio
.
Chatzilla jest opcjonalnym składnikiem Mozilli - możesz jej nie instalować. Natomiast Wingrozy bez IE zainstalować się nie da. A w ogóle to nie o to mi chodziło, tylko o skrót myślowy - Chatzilla to nie IRC, tylko klient IRC. Wiem, wiem, czepiam się
.
Co do terminologii - to, że program do IRCowania nazywa się Chatzilla denerwowało mnie od początku, bo wielu ludzi nie odróżnia czatów od IRCów, a to tylko wprowadza dodatkowe zamieszanie. Chociaż z drugiej strony - IRCZilla brzmi trochę głupio
Chatzilla jest opcjonalnym składnikiem Mozilli - możesz jej nie instalować. Natomiast Wingrozy bez IE zainstalować się nie da. A w ogóle to nie o to mi chodziło, tylko o skrót myślowy - Chatzilla to nie IRC, tylko klient IRC. Wiem, wiem, czepiam się
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:Chyba musisz zajrzeć do TEGO artykułu i sprawdzić w który......... .
ale tam nic nie pisza o chatzill -- nawet ani razu nei wyminiaja slowa irc , czy chat -- a ja nie wiem gdzie chatzilla ma swoje pliki konfiguracyjne .
cos czuje ze latwiej bedzie stworzyc nowa tosamosc i przeniesc wszystko do tej nowej tozsamosci .
- e404
- Z nami od: 05 grudnia 2002, 23:03
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite