MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kto zna takie rozszerzenie?

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Kto zna takie rozszerzenie?

Postautor: JaroU » 04 marca 2005, 06:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1

Hi.
Mam problem ze znalezieniem wtyczki która zaginęła mi gdzieś przy aktualizacji przy wersji 0.9 i nie pamiętam jej nazwy. Chodzi o wtyczkę dodającą dodatkowy pasek, coś jak Szybkie Uruchamianie w Windowsie, pasek można było umiejscowić na górze w menubarze, toolbarze czy dowolnie nawet, i wsadzać tam ikonki/skróty do programów które chciało się mieć pod ręką,

Mój lis stwierdził że to rozszerzenie było niezgodne z nową wersją i je zjadł, bo śladu nie widze żadnego, żeby chociaż kosteczki, ale nic.

Na stronach z rozszerzeniami nie mogę się doszukać, może nie rozwijana już jest?
Ostatnio zmieniony 06 marca 2005, 01:20 przez JaroU, łącznie zmieniany 1 raz
JaroU

Z nami od: 04 marca 2005, 05:10

Re: Kto zna takie rozszerzenie? (a' la QuickLaunch)

Postautor: KomarQ » 04 marca 2005, 09:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050303 Firefox/1.0+

JaroU pisze:Chodzi o wtyczkę dodającą dodatkowy pasek, coś jak Szybkie Uruchamianie w Windowsie, pasek można było umiejscowić na górze w menubarze, toolbarze czy dowolnie nawet, i wsadzać tam ikonki/skróty do programów które chciało się mieć pod ręką,

Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to Toolbar Enhancements.
KomarQ

Z nami od: 30 czerwca 2004, 22:13

Postautor: JaroU » 06 marca 2005, 01:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1

Dzięki, już znalazłem, chociaż naszukałem się trochę, jakby ktoś też szukał:

Chodziło mi o...
External Application Buttons

Szukam jeszcze rozszerzenia, o ile istnieje takowe, do zmiany elementów paska zakładek, akonkretnie ikon folderów, do ikon linków już widziałem, a może można to zrobić samemu jakoś w plikach konfiguracyjnych.
Wie ktoś?
JaroU

Postautor: KomarQ » 06 marca 2005, 02:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050305 Firefox/1.0+

JaroU pisze:Szukam jeszcze rozszerzenia, o ile istnieje takowe, do zmiany elementów paska zakładek, akonkretnie ikon folderów, do ikon linków już widziałem, a może można to zrobić samemu jakoś w plikach konfiguracyjnych.
Wie ktoś?

A to już na pewno wiem. ;P Można to zrobić za pomocą wpisów w 'userChrome.css'. Dla poszczególnych katalogów są poszczególne wpisy, więc jak chce się dużo ikon zmienić, to trochę tego będzie. ;) Ale do rzeczy, w 'userChrome.css' musi się znaleźć poniższy zapis:

Kod: Zaznacz cały
#personal-bookmarks toolbarbutton[label="Livemarks"] {
  list-style-image: url('icons/livemarks.png') !important;
  -moz-image-region: auto !important;
  -moz-appearance: none !important;
}

* '[label="Livemarks"]' - tutaj podaje się nazwę katalogu, dla którego ikonkę chcemy zmienić.
* 'list-style-image: url('icons/livemarks.png')' - a tutaj ikona, która ma się pojawić. "Katalogiem głównym" jest oczywiście katalog "chrome" w Twoim profilu.

W razie jakichś niejasności -> pytaj. :)
KomarQ

Postautor: JaroU » 06 marca 2005, 02:18

Wielkie dzięki!

Zabieram się do dzieła :) i pozdrawiam
JaroU

Postautor: JaroU » 06 marca 2005, 15:59

No! Zrobione, tego brakowało mojemu liskowi do szczęścia. teraz oprócz tego że ma POWER (60 rozszerzeń) i zachowuje się jak chcę, to wygląda tak jak chce, szukałem tego od dawna (drobna rzecz, a cieszy, perfekcjonistą jestem chyba :wink: ).
Nie wiem czy inne formaty graficzne są obsługiwane, ico widze że nie, ale od tego konwertery są, próbowałem jeszcze z podfolderami kategorii zakładek ale nic mi nie wyszło, to mi wystarczy zresztą.

Jeszcze raz wielkie dzięki !!!

Jak patrze teraz na sojego lisa ognistego i widzę gdzieś IE potem to mi się na wymioty zbiera, takiej funkcjonalności IE nie będzie miał w wersji 10.0 pewnie jak ma teraz FF w wersji 1.0 :) . Co to znaczy opensource....

Pozdrawiam[/img]
JaroU

A mi nie działa ta zamiana ikonek :(

Postautor: Gość » 07 listopada 2005, 23:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

A mi nie działa ta zamiana ikonek :(
proszę o pomoc
Jak robie według instrukcji KomarQ to nic się nie dziele
aha i chciała zaznaczyć, że mam zainstalowane rozszeżenie Favicon Picker PL i 30 innych :)

Mam wersje liska 1.0.7
Gość

Re: A mi nie działa ta zamiana ikonek :(

Postautor: KomarQ » 08 listopada 2005, 08:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5

Anonymous pisze:Jak robie według instrukcji KomarQ to nic się nie dziele

Hmmmm, możesz napisać, co robisz i w jakich katalogach? No bo to musi działać. ;)
KomarQ

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa