MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Czy Kurier autmatycznie sprawdza rowniez konta nesow? etc.

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Czy Kurier autmatycznie sprawdza rowniez konta nesow? etc.

Postautor: Pienia » 06 grudnia 2002, 13:15

Przeglądarka: -

Witam.

Nie wiem czy to normalne. Moze nie znam sie. W OE ktorego dotychczasz uzywalem bylo inaczej. Mam ustawione automatycznie sprawdzenie kont poczty przy uruchamianiu Kuriera oraz kazde co iles tam minut. Te ustawienia dotycza kont poczty, a zuwazylem ze jesli jest rozwiniete konto newsow i widac gurpu to Kurier je sprawdza rowniez automatycznie. Czy da sie to gdzies wylaczyc. Chcialbym zeby mi pobieral grupe tylka gdy na nia klikne czyli na moje zadanie. Przydaloby sie jakies okienko gdy sprawdza konta - takie cos jak opcja zaawansowane w OE gdzie widac byloby bledy (teraz gdy cos sie nie polaczy wywala komunikat ze polaczenie odrzucone i robi to w dosc brutalny sposob wywalajac ten komunikat na pierwszy ekran), teraz niewiele widac na pasku statusu. Mozna by tez jako opcja blokowac rzerokosc panelu (jakas pinezka) kont zeby sie automatycznie nie przesuwal jak kline na wiadomosc z zalacznikem lub bez. Mialbym wtedy stala zdefiniowana przez siebie szerokosc tego panelu. N arazie tyle. Uzywam Mozili 1.2.1. PL oraz Wondows XP PL

Pozdrawiam
Pienia

Re: Czy Kurier autmatycznie sprawdza rowniez konta nesow? et

Postautor: E2rd » 06 grudnia 2002, 13:40

Pienia pisze:Mam ustawione automatycznie sprawdzenie kont poczty przy uruchamianiu Kuriera oraz kazde co iles tam minut. Te ustawienia dotycza kont poczty,

Dla kont niusowych też się to ustawia. I to działa. Na niektórych mam wyłączone automatyczne sprawdzanie i nic się nie pojawia na tym serwerze dopóki nie zrobię zwiń-rozwiń listę grup. :)

Pienia pisze:Mozna by tez jako opcja blokowac rzerokosc panelu (jakas pinezka) kont zeby sie automatycznie nie przesuwal jak kline na wiadomosc z zalacznikem lub bez.

Rozszerza się wtedy, gdy brak jest miejsca na nagłówki - "rozpychają" się one wtedy na boki :wink: Ustaw szersze okno na stałe, to nie będzie powodu się rozpychać :wink: Ja mam ustawioną taką szerokość, że jeszcze nie widziałem tego rozpychania przy normalnym używaniu...
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Re: Czy Kurier autmatycznie sprawdza rowniez konta nesow? et

Postautor: Gość » 06 grudnia 2002, 15:46

Dla kont niusowych też się to ustawia. I to działa. Na niektórych mam wyłączone automatyczne sprawdzanie i nic się nie pojawia na tym serwerze dopóki nie zrobię zwiń-rozwiń listę grup. :)

No ja mam wylaczone sprawdzanie newsow co iles minut na wszystkich kontach. Czy to ze grupy na koncie sa rozwiniete lub zwniete ma na cos wplyw?

Rozszerza się wtedy, gdy brak jest miejsca na nagłówki - "rozpychają" się one wtedy na boki :wink: Ustaw szersze okno na stałe, to nie będzie powodu się rozpychać :wink: Ja mam ustawioną taką szerokość, że jeszcze nie widziałem tego rozpychania przy normalnym używaniu...

Nie zgodze sie z tym twierdzeniem. Jden maila mam z zalcznikiem tekstowym. Ma dosc krotki naglowek. i i sie nie rozszerza. A drugi maila 2 zalaczniki pliki jpg. Nazwy sa krotkie, nawet krotsze niz ten zalacznik w pliku tekstowym. Jednak znaczniej bardziej rozszerza, ponad miare robi to automat. nawet tematu posta nie ma (w tekstowym byl). Pewnie sie czepiam ale jakas piniezka bylaby zawsze wygodna che che. Co to jest tylko drobny szcegol kosmetyczny. Bardziej mi chodzi o te newsy.

Pozdrawiam[/quote]
Gość

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite