Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
neo007 pisze:rozumiem, ze masz skonfigurowanego tb wg tego tematu, masz osobno konta smtp dla wszystkich maili, wiec gdy dajesz na nowego mejla, to u gory pisze 'nadawca' i tam wybierasz swoje konto :)
tak tak po czesci .. ok .. ale chodzi o to ze - rozumiem wybieram swoje konto "jakies tam i pisze" ale chodzi o to ze i tak wszystkie sa wysylane tylko i wylacznie z jednego mail`a. tzn tak rozumiem opisy tego programu / czynnosci jakie wykonuje.
tzn chcebys / byscie mnie dobrze zrozumieli. chodzi to: przypuscmy napisalem sobie mail`a. wybalem "zadawce" w menu wyzej. ale mimo to program wysle mi tego mail`a wlasnie nie z tego konta. bo gdy wchodze na narzedzia -> konfigiuracja kont -> *(otwiera sie okno) na samym dole listy z dostepnymi kontami znajduje sie taka opcja jak -> SERWER POCZTY WYCHODZACEJ <- i teraz tam widze *(lub tak zle rozumiem to wsio) ze pomimo tego ze wyslalem z konta np.: na wp.pl to tb. naprawde wysyla mi mail`a z konta np.: na onet.pl *(rozumiesz teraz). mowie tak dlatego poniewaz jest tam napisane
-> jeden serwer poczty wychodzacej (smtp) moze obslugiwac wiele kont. wprowadz nazwe serwera, z ktorego korzystasz najdziesciej.
nazwa serwera: ............ port: .... 25 .... domyslnie: 25
pozniej .. jakas
v uzywaj identyfikatora uzytkownika oraz hasla
uzytkownik: .........
uzyj szyfrowane polaczenie typu:
O bez szyfrowania <.> tls, jesli jest dostepne O tls O ssl
nastepnie jest:
konfigiracja serwerow poczty wychodzacej (smpt)...
no i tam mozna wybraj tylko jedne z kont jakie sie posiada .. i wlasnie o to mi chodzi bo nawet jesli *(przynajniej ja to tak rozumiem) wysylam jak juz dalem przyklad z @wp.pl to tb. i tak wysle mi z tego @onet.pl.
a moje pytanie powturze jeszcze raz .. tzn .. czy wysylajac poczte z wp.pl czy moge ja wyslac z tego wp.pl czy musze skakac po ustawieniach? a wlasnie i nasunelo mi sie jeszcze jedno pyt. bo moze zle rozumiem opisy na programie tzn czy jesli np.: program wysyla poczte z onet.pl to mimo to w jakis sposob przez wp.pl i dopiero do wlasciwego odbiorcy ?