Firefox - jeszcze szybszy?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox - jeszcze szybszy?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Po zastosowaniu porady ze strony:
http://infopc.pl/ipn/index.php?idnea=27
mam mieszane uczucia co do szybkości działania Firefoxa - niby szybciej ale...
Może już ktoś to przetestował i ma uwagi.
http://infopc.pl/ipn/index.php?idnea=27
mam mieszane uczucia co do szybkości działania Firefoxa - niby szybciej ale...
Może już ktoś to przetestował i ma uwagi.
- Miromik
- Z nami od: 06 lutego 2004, 22:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M1)
oj, temat już kilkakrotnie wałkowany, ogólnie wrażenia pozytywne, widać niewielkie przyspieszenie, według mnie lepsze efekty daje wersja MOOX, ale to subiektywne odczucie.
- Antietam
- Z nami od: 28 września 2004, 15:19
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
Generalnie rzecz biorąc pipelining to "coś za coś" - strony ładują się trochę szybciej (nie pamiętam, żeby ktoś pisał o jakimś znacznym przyspieszeniu), ale za to serwerom czasem ponoć mieszają się pliki.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
zgadza sie. jest niby duzo szybciej, ale stronki lubia sie z bledami wczytywac np nie laduja wszystkich zdjec z galerii. u mnie tez czasem poprostu ff sie dlawi i po skakaniu po adresach nagle sypie komunikatem przekroczono limit czasu i wtedy musze odswierzac....
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050226 Firefox/1.0.1
Olhado/256 pisze:Generalnie rzecz biorąc pipelining to "coś za coś" - strony ładują się trochę szybciej (nie pamiętam, żeby ktoś pisał o jakimś znacznym przyspieszeniu)
no to ja będę pierwszy - po podtweakowaniu kiedyś tam mojego FF i przejściu na HTTP 1.1 (pipelining) mój FF dostał takiego kopa że nie mogłem nadążyć z oglądaniem

używam tego już od jakiegoś czasu i nie narzekam - jedyny efekt jaki czasem zauważam (średnio raz dwa razy na tydzień przy dziennym oglądaniu około 200 witryn) to że niektóre strony trzeba jeszcze raz po otwarciu ich w panelu "pstryknąć" guzikiem "Go" żeby odpaliły (wszystko wskazuje że serwer na którym wiszą nie obsługuje pipeliningu)
powodzenie pipeliningu zależy od twojego połączenia z siecią - jeśli łączysz się przez proxy, które obsługuje pipelining za pomocą szerokopasmowego kabla i masz mocną maszynę (RAM) to przyspieszenie mozę być znaczne - jeśli łączysz się przez modem na starszym kompie to efekt będzie dokładnie odwrotny od zamierzonego...
- cyberrus
- Z nami od: 31 maja 2004, 09:13
• Strona 1 z 1