MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Czy da sie ?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Czy da sie ?

Postautor: FF user » 29 marca 2005, 13:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2

Witam !
Przejrzalem forum, ale nie znalazlem rozwiazania (moze przeoczylem).
Otoz interesuje mnie zmiana rozmiaru paskow: paneli, zakladek i narzedzi nawigacyjnych. Chcialbym je zmniejszyc, bo jak dla mnie sa zbyt szerokie (lub wysokie - kwestia spojrzenia ;] ).
Panele jak dla mnie moglyby byc wezsze ( zmiana rozmiaru paska paneli powinna je zmniejszyc).

Pozatym moze ktos z Was zna komende przyspieszajaca wyskakujace powiadomienie o sciagnieciu plikow ? (wyskakujace w prawym dolnym rogu po sciagnieciu jakiegos pliku).

To poki co tyle. Mam nadzieje ze w miare jasno sie wyrazilem i opisalem "problemy" ;).
Z gory dziekuje za pomoc.
FF user

Postautor: Kubu$ » 29 marca 2005, 13:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Nie sprawdzałem ale może to to w about:config
klucz browser.download.manager.showAlertInterval i zmienić jego wartoiść chociaż to pewnie zmieni czas wyświetlania

Podobnie możesz popróbować z kluczami zawierającymi toolbar
Kubu$

Z nami od: 18 stycznia 2005, 21:53

Re: Czy da sie ?

Postautor: piotrek84 » 29 marca 2005, 14:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050317 Firefox/1.0.2

FF user pisze:Otoz interesuje mnie zmiana rozmiaru paskow: paneli, zakladek i narzedzi nawigacyjnych. Chcialbym je zmniejszyc, bo jak dla mnie sa zbyt szerokie (lub wysokie - kwestia spojrzenia ;] ).
Panele jak dla mnie moglyby byc wezsze ( zmiana rozmiaru paska paneli powinna je zmniejszyc).

Po dyskusji na forum Opery o ustandaryzowaniu nazwenictwa mylą mi się panele i zakładki :)

Wpisać w userChrome.css a jak nie ma pliku to go utworzyć w katalogu Chrome lub użyć ChromEdit. Art: Pliki – kto, gdzie, kiedy?

/* Zmiana wysokosci wszystkich tabow (sprawdzane z FF + ChromEdit) */
.tabbrowser-strip {max-height: 38px; padding: 0px !important;}
tab {height: 35px !important;}

/* Zmiana wysokosci tabow tylko w FF (a nie w np. w ChromEdit) */
.tabbrowser-tabs > tab {height: 35px !important;}

/* Zmiana wysokosci: */
#PersonalToolbar {height: 70px !important;} /* Pasek Menu */
#nav-bar {height: 70px !important;} /* Pasek Nawigacyjny */
#toolbar-menubar {height: 70px !important;} /* Pasek Osobisty (zakladek) */
#status-bar {height: 70px !important;} /* Pasek Statusu */

/* Lub krocej: */
#PersonalToolbar, #nav-bar, #toolbar-menubar, #status-bar {height: 70px !important;}

Lepsze byłoby określenie panel, ale pasek jest bardziej neutralny, przynajmniej do czasu uzgodnienia nazewnictwa z Operowcami :)

Wątek: Stronka o userchrome.css
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Postautor: cyberrus » 30 marca 2005, 19:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2

jak chcesz sobie "zwiększyć ekran" to uzyj tego:
http://www.krickelkrackel.de/autohide/
cyberrus

Z nami od: 31 maja 2004, 09:13

Wróć do Przeglądarka Firefox