MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z pobieraniem plików w MozilliPL 1.2.1

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Cessenka » 28 grudnia 2002, 19:38

Przeglądarka: -

Witam

Mam problem z pobieraniem plików przez MozillęPL 1.2.1 zainstalowaną na WinXP Professional (bez SP).
Problem polega na tym, że Mozilla pobiera dany plik do samego końca po czym plik ten ulega skasowaniu. Nie mogę go nigdzie odszukać, a menedżer pobierania plików uznaje że anulowano pobieranie.
Nie dzieje się tak przy każdym pliku ale nie ma też reguły które pliki zostaną skasowane.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu

Cessenka
Cessenka

Postautor: Gość » 28 grudnia 2002, 20:31

u mnie jest coś takiego
dodatkowo wydaje mi się, że 1.2.1 zrywa ściąganie pod koniec...niby jest 100%, ale pliku nie ma...wygląda na to jakby mozia kończyła przy 99% bo jak jeszcze raz wznawiam to dociąga te brakująca czastkę....nie wiem czy to błąd w mozilla czy kwestia zewnętrznych czynników, ale w poprzednie wersji nie miałem tych problemów....błąd nie jest za kazdym razem powtarzalny....
Gość

Postautor: ABSOLVENT » 28 grudnia 2002, 23:02

u mnie tez ... u mnie tez ... !!! :evil: :evil: :evil:
ABSOLVENT

Postautor: lenrock » 29 grudnia 2002, 10:12

Polecam zmienić wersję na 1.3 Alfa , i mam pytanie czy używacie menadżera ściągania z Preferencje>Nawigator>Pobieranie , może jak menadżer będzie się włączał zawsze to i ściąganie będzie do końca śledzone. :-?
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: cpu » 29 grudnia 2002, 17:56

Kurzcze ja tekich problemow nie mialem ale teraz mam "lepsze" jaja (moja Mozilla to 1.2.1) sciagajac plik w menadzerze widze ze non stop sie zmienia postep np plik sciagnol sie w 56% zaraz mam 32% a po chwili wszystko wraca do normy - nie wiem o co chodzi pierwszy raz widze cos takiego... moze wy cos takiego juz widzieliscie...?
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: Cessenka » 30 grudnia 2002, 22:10

Używam menedżera ściągania od 3 dni i narazie wszystko jest ok.
Zmieniłam ustawienia na: Preferencje>Nawigator>Pobieranie>Otwórz Menedżera pobierania plików - wcześniej było: Preferencje>Nawigator>Pobieranie>Wyświetl okno postępu.

Dzięki za radę lenrock!
Cessenka

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite