MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z zainstalowaniem motywow

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Problem z zainstalowaniem motywow

Postautor: skynet » 08 maja 2005, 09:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

Witam szanownych użytkowników. Chciałem sobei zainstalować nowy motyw do mojego Firefoxa 1.0.3 i niestety nię mogę. Przy otwieraniu plikow za pomocą jarfile dostaję taki błąd.

Java Virtual Mashine Launcher
Invalid or corupt jarfile C:\Documents..........*.jar

natomiast gdy otwieram pliki z potywami za pomocą firefox.exe nic sie nie instaluje tylko za kazdytm razem od nowa chce otwierac ten plik nie instalując go. Może ktos mi powiedzieć o co chodzi ?

[/img]
skynet

Postautor: Gość » 08 maja 2005, 09:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

powiedz lepiej skad bierzesz motywy wymagajace maszyny Javy.

Aby zainstalowac motyw wejdz na https://addons.update.mozilla.org/themes/ wybierz sobie ktorys i kliknij install. To wszystko bez zbednej javy.
Gość

Postautor: Gość » 08 maja 2005, 12:46

Mam kilka kwestii związanych z motywami, czyli modułami zmieniającymi wygląd przeglądarki Firefox.
1. Jak zainstalować inny motyw od standardowego? Wchodzę na stronę https://addons.update.mozilla.org/themes/, następnie pobieram dany motyw i...Uruchamiam na nowo Firefoxa, wchodzę w narzędzia --> motywy a tam tylko motyw standardowy :cry: . Jak zmienić motyw, ktory juz pobralem :x ?
2. Czy motywy zamieszczone na wyżej wymienionej anglojęzycznej stronce zmieniają język interfejsu (np zmiania sie przycisk "Idź" na "go)?
3. Czy są jakieś polskie strony www z motywami bo na mozillapl.org chyba nie ma :-? ?
Gość

Postautor: teo » 08 maja 2005, 21:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050507 Firefox/1.0.4

Mam kilka kwestii związanych z motywami, czyli modułami zmieniającymi wygląd przeglądarki Firefox.

1. Narzędzia->Motywy->Pobierz więcej motywów i tam ze strony mozilla.update instalujesz odpowiedni motyw. Po instalacji w Menedżerze motywów zaznaczasz go i naciskasz przycisk Zastosuj. Restart Fx i powinoo wszystko być OK.
2. Inna metoda, to: pobierasz plik motywu z serwera i zapisujesz na dysku. Następnie Narzędzia->Motywy i metodą przeciągnij & upuść przenosisz plik motywu do okna Menedżera motywów, ale na jego lewą stronę. Następuje instalacja motywu i dalej jak poprzednio.
3. Instalujesz rozszerzenie LocalInstall . Pobierasz plik motywu z serwera i zapisujesz na dysku. Następnie w Menedżerze motywów naciskasz przycisk "Z dysku" i wskazujesz lokalizację motywu na dysku. I końcówka jak w poprzednich metodach.
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Postautor: aania » 08 maja 2005, 21:46

Przeglądarka: Opera/8.0 (Windows NT 5.1; U; pl)

ja instaluje z tej podanej tu strony i nie da sie bo jest blad z java
dodam ze juz to robilam, ale cos sie popsulo, odinstalwalam ff, wykasowalam folder w danych aplikacji i po zainstalowaniu ff wygladalo ze juz jest dobrze. ale nie moge teraz zmienic skorki. :cry:
moze ktos wie jak to ominac, albo co doinstalowac.
aania

Postautor: Gość » 08 maja 2005, 22:29

aania pisze:ja instaluje z tej podanej tu strony i nie da sie bo jest blad z java

a to ciekawe, powiedz co wyswietla.
aania pisze:dodam ze juz to robilam, ale cos sie popsulo, odinstalwalam ff, wykasowalam folder w danych aplikacji i po zainstalowaniu ff wygladalo ze juz jest dobrze. ale nie moge teraz zmienic skorki. :cry:
moze ktos wie jak to ominac, albo co doinstalowac.

tzn? co sie dzieje? czemu nie mozesz?
Gość

Postautor: aania » 08 maja 2005, 22:37

cos sie zmienilo. wczesniejszego napisu nie pamietam, ale teraz jest tak:
Fatal exeption occured. Program will exit
wczesniej bylo cos z java, i nazwa katalogu do ktorego sie to laduje
C/.../temp
aania

Postautor: Gość » 08 maja 2005, 23:10

1) uzywasz FF 1.0.3 PL ?
2) rozumiem, ze juz reinstalowalas FF (czyli odinstalowalas FF, skasowalas caly profil -> C:\Doc&Sett\nazwa_uzytkownika\dane aplikacji\mozilla)
3) instalowalas jakies rozszerzenia w innej wersji jezykowej (np. angielskiej) albo nakladalas na siebie wersje FF ?
4) Blad pojawia sie wiec swiezo po reinstalce, nim jeszcze cokolwiek zainstalowas?
5) ewentualnie mozna sprobowac usunac Jave (jest bardzo wirusochlonna, a dla mnie dodatkowo zbyteczna)
6) blad pojawia sie przy instalacji jakiegokolwiek motywu (tzn. sprobowalas instalowac inne i byl podobny rezultat)?
7) podaj jeszcze jakie rozszerzenia posiadasz oraz jaki motyw chcesz zainstalowac.
Gość

Postautor: aania » 09 maja 2005, 07:07

1) tak
2)tak
3) nie nakladalam wersji ff, instalowalam rozszerzenia z polskich stron,
motywy probowalam z angielskich, ale to od razu nie wyszlo.
4) tak, dopiero potem instalowalam rozszezenia

6)tak, zaden motyw sie nie zainstalowal
7) wklei i idz
Bandwith tester PL
crash recovery PL
extended status bar PL
po pracy sprobuje zainstalowac cos na firefoxa z innej przegladarki. teraz i tak jestem na operze, az skoncze te "experymenty".
aania

Postautor: aania » 09 maja 2005, 07:25

Teraz pojawil sie taki komunikat:

Failed to load Main-Class manifest atribute from
C:\DOKUMENT~1\...\TEMP\plastikfox_crystal_svg-1.5.1-fx.jar
aania

Postautor: Gość » 09 maja 2005, 09:44

Motyw dziala, przed chwila zainstalowalem. Sprobuj zastosowac sie do tego. Sciagnij plik na pulpit.
Nastepnie Narzedzia -->Motywy i sprobuj przeciagnac sciagniety plik do motywow. FF zapyta sie czy zainstalowac, a Ty sie zgodz.
Gość

Postautor: aania » 09 maja 2005, 18:42

jak tak robie, to pokazuje sie instalacja, ale zaraz potem motyw zamiast zostac, to znika.
chyba pozostalo mi przyzwyczaic sie do tego wygladu ktory jest domyslny. chociaz szkoda, bo ja lubie zmiany.
aania

Postautor: aania » 09 maja 2005, 19:07

w koncu sie zarejestrowalam :D
aania

Z nami od: 09 maja 2005, 19:02

Postautor: piotrek84 » 09 maja 2005, 20:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

Zmień maxVersion na wyższy i zobacz czy działa:
http://www.mozillapl.org/forum/post-68447.html#68077
lub http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=973
Motywy są zwykle w jar, rozszerzenia w xpi ale chodzi o to samo.

Różnica między FF 1.0 a 1.0.3 to tylko poprawki bezpieczeństwa, raczej nie powinno stać się nic strasznego.
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa