MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nadpisanie nowej wersji zabiło mi mozillę

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Nadpisanie nowej wersji zabiło mi mozillę

Postautor: Iwo » 01 stycznia 2003, 21:44

Przeglądarka: -

Miałem mozillapl 1.2.a pod windows 98SE - działała dobrze
Bez usuwania starej zainstalowałem 1.2.1

Po instalacji program startuje mi w postaci samej belki z ikonką ale bez nazwy.
maksymalizacja okna nic nie daje - po prostu belka robi się szeroka na cały ekran ale okna nie ma.

Usuwam nową, instaluję starą i na odwrót - bez efektu. Usuwanie katalogu i wpisów w rejesrze nic nie daje - efekt j.w.

Co począć? :( :( :(
Iwo

Re: Nadpisanie nowej wersji zabiło mi mozillę

Postautor: Domel » 01 stycznia 2003, 22:26

Iwo pisze:Usuwam nową, instaluję starą i na odwrót - bez efektu. Usuwanie katalogu i wpisów w rejesrze nic nie daje - efekt j.w.

Ja bym skasowal jeszcze profil (czyli caly katalog: C:\Windows\Dane aplikacji\Mozilla oczywiscie stracisz ustawienia ale cos za cos ;) )
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: Iwo » 01 stycznia 2003, 23:01

Domel pisze:
Iwo pisze:Usuwam nową, instaluję starą i na odwrót - bez efektu. Usuwanie katalogu i wpisów w rejesrze nic nie daje - efekt j.w.

Ja bym skasowal jeszcze profil (czyli caly katalog: C:\Windows\Dane aplikacji\Mozilla oczywiscie stracisz ustawienia ale cos za cos ;) )

Przeniosłem ten katalog w inne miejsce - czyli usunąłem spod C:\Windows\Dane ...
usunąłem ponownie katalog programu i wpisy w rejestrze i zinstalowałem 1.2.a
bez zmian, to samo dla 1.2.1

Muszę przyznać, że mój entuzjazm dla Mozilli pod windows został nadszarpnięty.

S.
Iwo

Postautor: Domel » 01 stycznia 2003, 23:20

Iwo pisze:Przeniosłem ten katalog w inne miejsce - czyli usunąłem spod C:\Windows\Dane ...

Nie jestem specjalista od takich rzeczy ale ja sobie to tlumasze w inny sposob. Mysle, ze nie udalo Ci sie oszukac instalatora :) , dokladnie chodzi mi o to, ze katalog przy instalacji zostal odnaleziony i temu nic z tego nie wyszlo. Ja bym na Twoim miejscu skasowal do kompletnie (a jesli juz chcesz zachwac ustawienia to spakuj to np zipem - to spowoduje ze instalator nie namierzy tego) i zainstaluj ponownie jesli bedzie dobrze do zastap profil (ten ktory spakowales).

Iwo pisze:Muszę przyznać, że mój entuzjazm dla Mozilli pod windows został nadszarpnięty.

Sam sobie jestes winien. Wyraznie bylo napisane zeby nie instalowac na poprzednie wersje.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: Iwo » 01 stycznia 2003, 23:37

Domel pisze:
Iwo pisze:Przeniosłem ten katalog w inne miejsce - czyli usunąłem spod C:\Windows\Dane ...

Nie jestem specjalista od takich rzeczy ale ja sobie to tlumasze w inny sposob. Mysle, ze nie udalo Ci sie oszukac instalatora :) , dokladnie chodzi mi o to, ze katalog przy instalacji zostal odnaleziony i temu nic z tego nie wyszlo. Ja bym na Twoim miejscu skasowal do kompletnie (a jesli juz chcesz zachwac ustawienia to spakuj to np zipem - to spowoduje ze instalator nie namierzy tego) i zainstaluj ponownie jesli bedzie dobrze do zastap profil (ten ktory spakowales).

Iwo pisze:Muszę przyznać, że mój entuzjazm dla Mozilli pod windows został nadszarpnięty.

Sam sobie jestes winien. Wyraznie bylo napisane zeby nie instalowac na poprzednie wersje.

Oki sam sobie jestem winien. :oops:
Co do odnajdywania profilu - jeżeli to prawda to koszmar. Spakowałem go na inny dysk z nazwą xxxgodz.zip. Czyżby instalator grzebał w czymś takim??? :o
Ale zgoda - przerzucę to na ext2 - tam chyba już nie znajdzie! :)
Próbuję jeszcze raz ale sądzę że pies jest pogrzebany w innym tartaku :)
pozdrawiam
Iwo S.
Iwo

Postautor: Iwo » 02 stycznia 2003, 00:32

Zmieniłem plan.
Ściągnąłem i zainstalowałem 1.3.A - poszła gładko.

Co ciekawe nie zbuntowała się jak podmieniłem katalog profili na stary :D

dzięki za wsparcie
pozdrawiam
Iwo S.
Iwo

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite