W wyszukiwarce http://netsprint.pl/ w polu tekstowym nie pojawia się kursor - niby nic, ale zmniejsza się komfort jak nie widać gdzie się pisze... Pomaga przełączenie się na inny panel i z powrotem. Na wrogiej przeglądarce kursor jest. Moja: Moz 1.2.1, WIN98SE.
Poza tym (skojarzyło mi się z zepsutym polem tekstowym Idei z sąsiedniej wiadomości) czasem po wejściu na jakąś stronę z wyszukiwarką klikam w pole tekstowe, piszę co tam chcę, enter, patrzę - a tu nie ma pierwszych dwóch - czterech literek... i od nowa. Być może zaczynam pisać jak strona nie jest do końca załadowana, ale wg mnie i tak to się nie powinno zdarzyć. Nie podam linka, bo nie pomnę teraz konkretnie gdzie to się zdarzyło, nie wiem też czy zdarzenie jest powtarzalne, ale na pewno miałem to na różnych stronach i nie jeden raz.
pozdr
Wojtek
netsprint bez kursora
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
netsprint bez kursora
Przeglądarka: -
- wlowoj
- Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08
SOA #1: A u mnie działa.
Moz 1.3a:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.3a) Gecko/20021212
Phoenix nightly sprzed 2 dni:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.3a) Gecko/20030109 Phoenix/0.5
Moz 1.3a:
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
A ja mam oba te problemy, chociaż w sumie są to tylko niewielkie niedogodności. Z netsprintem jest dokładnie tak, jak opisuje wlowoj, kursor pojawia się po przełączeniu na inny panel i powrocie, natomiast z tymi znikającymi literkami - nie wiem, czy o to chodzi, ale np. na stronie http://www.allmusic.com, gdy się coś wpisze w polu wyszukiwania, zanim strona się załaduje do końca, to wpisany tekst zniknie w momencie całkowitego załadowania strony. Czyli np. strona się częściowo ładuje, ja sobie wpisuję coś do wyszukania, nie zdążę wcisnąć enter, a tu strona się załadowała do końca i tekst zniknął.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:A ja mam oba te problemy, chociaż w sumie są to tylko niewielkie niedogodności. Z netsprintem jest dokładnie tak, jak opisuje wlowoj, kursor pojawia się po przełączeniu na inny panel i powrocie
ufff, czyli to jeszcze nie schizofrenia ;)
Olhado/256 pisze:natomiast z tymi znikającymi literkami - nie wiem, czy o to chodzi, ale np. na stronie http://www.allmusic.com, gdy się coś wpisze w polu wyszukiwania, zanim strona się załaduje do końca, to wpisany tekst zniknie w momencie całkowitego załadowania strony. Czyli np. strona się częściowo ładuje, ja sobie wpisuję coś do wyszukania, nie zdążę wcisnąć enter, a tu strona się załadowała do końca i tekst zniknął.
Na allmusic po zakończeniu ładowania strony wszystko co wpisywałem wcześniej nie zniknęło, ale zostało zaznaczone - znaczy każde następne wciśnięcie kasuje poprzednią zawartość. Czyli to w sumie to o czym pisałem - znika początek treści. Nie zdiagnozowałem tego w ten sposób wcześniej bo pisząc patrzę na klawiaturę a nie na ekran i przegapiam ten moment zaznaczenia tekstu. Sprawa dotyczy więc prawdopodobnie stron które po załadowaniu zaznaczają zawartość domyślnego pola tekstowego.
- wlowoj
- Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08
Faktycznie, na www.allmusic.com po załadowaniu strony tekst wpisany w "sercza" jest zaznaczany... to dziwne, bo jestem pewien, że kiedyś po prostu znikał
. No, ale tak, czy śmak - jest to pewna niedogodność.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
marcoos pisze:SOA #1: A u mnie działa.
Moz 1.3a:
U mnie też działa:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.3a) Gecko/20021212
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony