MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

nvu-1.0*.-pl-PL.tar.bz2 i nvu-1.0*.i386.rpm

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

nvu-1.0*.-pl-PL.tar.bz2 i nvu-1.0*.i386.rpm

Postautor: P44B13 » 29 lipca 2005, 14:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050720 Fedora/1.0.6-1.1.fc4 Firefox/1.0.6

Używam Fedory Core 4 I Firefoxa 1.0.6PL.

I. Ściągnąłem i rozpakowałem polską wersję NVU (plik: nvu-1.0-pc-linux2.6.10-gnu-pl-PL.tar.bz2). Programu po rozpakowaniu, tyle co wiem, się nie instaluje tylko bezpośrednio uruchamia poprzez plik /home/Piotr/nvu-1.0/nvu.

Uruchomiony program jest oczywiście całkowicie po polsku i z menu Pomoc działa tylko Spis tematów i ich zawartość po polsku. Niestety, nie wiem jak skojarzyć NVU z Firefoxem
Gdy w menu Pomoc klikam na: (1) Strona domowa NVU, (2) Przewodnik użytkownika, (3) FAQ (4) Zgłaszanie błędów i propozycji (5) Społeczność programistów (6) Lokalizacja NVU (7) Fora dyskusyjne 8. O Linspire.Inc (9) O Disrupctive Innovations nic się nie dzieje - nie uruchamia się Firefox i w nim nie otwierają się odpowiednie linki do wykazanych wyżej odnośników

Podsumowując: w menu Pomoc działa tylko: Spis tematów, Porada dnia, O NVU.

II. Zainstalowałem również pakiet *.rpm z najnowszym NVU (nvu-1.0-1.rhel4.fs.i386.rpm). Tu bezpośrednio po instalacji jest pełne skojarzenie z Firefoxem i wszystkie odnośniki z Help'a działają. Jedyny problem to ten, że ta wersja NVU jest po angielsku, a wolałbym po polsku.

Pytania:
1. Czy polskie NVU z pliku *.tar.bz2 można skojarzyć z Firefoxem i jak to zrobić?
2. Ewentualnie czy jest możliwa polonizacja NVU z pakietu *rpm?

Proszę speców o pomoc
Pozdrawiam
P44B13

Z nami od: 03 października 2003, 22:23

Wróć do Edytor stron Nvu