Jakiś czas temu zainstalowałam rozszerzenie Gmail Notifier - nie sprostało ono jednak moim oczekiwaniom i chciałabym je usunąć
nie mogę usunąć rozszerzenia :(
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
nie mogę usunąć rozszerzenia :(
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Witam!
Jakiś czas temu zainstalowałam rozszerzenie Gmail Notifier - nie sprostało ono jednak moim oczekiwaniom i chciałabym je usunąć
Cały problem polega jednak na tym, że gdy wchodzę w menu Narzędzia -> Rozszerzenia, to nie widnieje tam ani jedno rozszerzenie! Jak się więc go pozbyć...? Używam wersji 1.0.6 pod Linuxa. Będę wdzięczna za rady.
- Maja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Dzięki Twemu pytaniu się udało
Odpaliłam Safe Mode (o którym wcześniej nie miałam pojęcia, że jest) i otrzymałam komunikat:
Extension System Warning: Failed to set up default extensions files probably because you do not have write privileges to this location.
Okazało się, że zainstalowałam FireFoxa w takiej lokalizacji, że ze swojego profilu nie mogłam modyfikować rozszerzeń, więc się nie wyświetlały. Po przejściu na roota - Gmail Notifier pojawił się od razu i bez problemu usunęłam
Odpaliłam Safe Mode (o którym wcześniej nie miałam pojęcia, że jest) i otrzymałam komunikat:
Extension System Warning: Failed to set up default extensions files probably because you do not have write privileges to this location.
Okazało się, że zainstalowałam FireFoxa w takiej lokalizacji, że ze swojego profilu nie mogłam modyfikować rozszerzeń, więc się nie wyświetlały. Po przejściu na roota - Gmail Notifier pojawił się od razu i bez problemu usunęłam
- Maja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
Maja pisze:Dzięki Twemu pytaniu się udało
Innymi słowy musisz ustawić chown-em siebie jako właściciela w tym katalogu i zmienić prawa do zapisu przy pomocy chmod-a...
- errenay
- Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa