Serwis ALIK
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: -
Netscape ustawia niektóre obiekty dość nieoczekiwanie i niestandardowo. Także style nie są kompletne, dlatego linki, nie pokazują zmian kolorów.
» ROZWIĄZANIE: zdobądź najnowszą wersję Internet Explorer! Ściągnij Internet Explorer!
To jest dopiero dobre
- ble
- Z nami od: 17 lutego 2003, 17:04
ble pisze:Netscape ustawia niektóre obiekty dość nieoczekiwanie i niestandardowo. Także style nie są kompletne, dlatego linki, nie pokazują zmian kolorów.
» ROZWIĄZANIE: zdobądź najnowszą wersję Internet Explorer! Ściągnij Internet Explorer!
To jest dopiero dobre
LOL!
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
lenrock pisze:Olhado/256 pisze:LOL!![]()
![]()
Wszczynamy krucjatę?
Korcąca propozycja , na razie wysłałem pierwszego maila im , proponuję by inni także wysłąli.
Co im napisać? Bo już nie wiem, po tym jak validator pokazał, że nie są zgodni z html 2.0
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
lenrock pisze:Ja po prostu zjechałem ich za tą debilną poradę by zainstalować IE zamiast Netscapa i wspomniałem jeszcze o paru innych przeglądarkach o których pewnie nie mieli nawet pojęcia.
OK. Majl poszedł. Co prawda nie zjechałem ich. Ale i tak niech wiedzą.
W ilości i jakości siła!
- athantor
Panie i panowie: spokojnie!
Jestem całym sercem z Wami, ale nie przesadzajmy ze skalą ataku, żeby nam sie nie powtórzyła sytuacja stąd: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=1197
Jestem całym sercem z Wami, ale nie przesadzajmy ze skalą ataku, żeby nam sie nie powtórzyła sytuacja stąd: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=1197
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
ważne jest aby pisać do webmasterów po dobroci. Jak się na nich odrazu wyjedzie to mamy 99,9% pewności, że ich pozycja nie dość, że się nie zmieni, to tylko ulegnie dalszej radykalizacji. Dopiero gdy po dobroci nie daje skutku można wyrzucić swoją złość
Ale mam taki pomysł: może przygotować by wzorzec maila, który wysyłało by się do webmasterów stron niezgodnych z Mozillą/w3c ? To by ułatwiło wielu osobą życie
Ale mam taki pomysł: może przygotować by wzorzec maila, który wysyłało by się do webmasterów stron niezgodnych z Mozillą/w3c ? To by ułatwiło wielu osobą życie
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
:-O
GabrielBaines pisze:Panie i panowie: spokojnie!
Chyba nie zjechałem ich zbyt mocno?
- athantor
:-)
Adrianer pisze:Ale mam taki pomysł: może przygotować by wzorzec maila, który wysyłało by się do webmasterów stron niezgodnych z Mozillą/w3c ? To by ułatwiło wielu osobą życie
ver.1:
- Kod: Zaznacz cały
Witaj <tu wstawić nazwę>!
Na państwa stronie można przeczytać:
> <tu wstawić herezje>
<Tutaj zacząć łągodną ewangelizację>
A poza tym dodam, że mozilla obsługuje <tu wstawić wszystko, lub tylko potrzebny standard>, czego nie można powiedzieć o IE.
http://www.mozillapl.org/pobierz/
--
Z poważaniem,
<Imię i nazwisko zgłaszającego>
----
ver2:
- Kod: Zaznacz cały
Witaj <tu wstawić nazwę>!
Napisaliście państwo, że strona może się nie wyświetlać prawidłowo w przglądarkach innych niż IE, gdyż tylko IE poprawnie obsługuje HTML. <zamiast tego można wstawić odpowiedni cytat>
Ja znalazłem natomiast inny powód:
<tu wstawić link z validator`a>
Na kilku z Państwa <pod>stron, znajduje się średnio <integer ;) > błędów.
Dodam jeszcze, że nie jest prawdziwy mit o pełnej obsłudze HTML przez IE. Jedną z niewielu przeglądarek obsługujących w pełni i poprawnie jest mozilla. Obsługuje ona <wstawić wszystko, lub tylko wedle uznania>
http://www.mozillapl.org/pobierz/
--
Z poważaniem,
<Imię i nazwisko zgłaszającego>
- athantor
PKT 1. Dostałem odpowiedź na swojego maila :
Opadła mi po tym szczęka i nawet nie wiem jak tu dyskutować ,
oto moje teorie spisku
-IE jest dla ludzi niedojrzałych??
-Dzieci są opłacane przez Microsoft??
-Rodzice nie dopuszczają dzieci do Mozilli bo jest niebezpieczna podabnie jak strony z gołymi ...??
-Dzieci używają innych przeglądarek niż rodzice??
.
Pkt2 Taki uniwersalny list rzeczywiście to dobry pomysł , ale powinien on być wraz z kupą formalnych stwierdzeńm, no ale na początek ta ver 2 wygląda dobrze.
Witam!
Strona jest dla dzieci, a dzieci uzywaja IE (98%!).
Pozdrawiam
Alik
oto moje teorie spisku
-Rodzice nie dopuszczają dzieci do Mozilli bo jest niebezpieczna podabnie jak strony z gołymi ...??
.
Pkt2 Taki uniwersalny list rzeczywiście to dobry pomysł , ale powinien on być wraz z kupą formalnych stwierdzeńm, no ale na początek ta ver 2 wygląda dobrze.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
lenrock pisze:PKT 1. Dostałem odpowiedź na swojego maila :Witam!
Strona jest dla dzieci, a dzieci uzywaja IE (98%!).
Pozdrawiam
Alik
oto moje teorie spisku![]()
Wybaczcie, ale... buahahahahahahahaha!!!
Mój kontrargument (nie mam teraz siły pisać maila, później ich zewangelizuję): skoro strona jest DLA DZIECI, to po co ten tekst ze zgodnością przeglądarek? Ja rozumiem, że dziecko w wieku przedszkolnym zna już podstawy HTML
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Adrianer pisze:ważne jest aby pisać do webmasterów po dobroci. Jak się na nich odrazu wyjedzie to mamy 99,9% pewności, że ich pozycja nie dość, że się nie zmieni, to tylko ulegnie dalszej radykalizacji. Dopiero gdy po dobroci nie daje skutku można wyrzucić swoją złość
Ja mam inne zdanie - wyłącznie po dobroci. Później za jakiś czas znów po dobroci i znów
Ale i tak najgorse są strony w "budowie nieustającej"
- mm_
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony