MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

cztery pytania

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

cztery pytania

Postautor: RobN » 01 lipca 2002, 21:21

Przeglądarka: -

Witam,
mam cztery pytania do Mozilli 1.o final:
1) W 0.9.9 PL miałem włączony szybki start. Teraz w 1.0 final też mam włączony szybki start ale jak zamknę Kuriera albo Nawigatora to z traya znika szybki start. Muszę od nowa przez menu start włączać Kuriera albo Nawigatora. Co jest grane?
2) Czy da się gdzieś zrobić aby Kurier pokazywał rozmiar posta - w 0.9.9 nie było, teraz w 1.0 final też nie mam - a da się zrobić?
3) Mam dwa profile i ściągnąłem sobie dwa schematy na jednym profilu a w drugim profilu nie ma tych schematów - nie będę dwa razy ściągał - co robić?
4) Kiedy będzie filtrowanie dla grup dyskusyjnych?
TIA
RobN

Re: cztery pytania

Postautor: E2rd » 01 lipca 2002, 21:52

Pierwsze pytanie pozostawiam dla speców od Windozy...
RobN pisze:2) Czy da się gdzieś zrobić aby Kurier pokazywał rozmiar posta - w 0.9.9 nie było, teraz w 1.0 final też nie mam - a da się zrobić?

Da się. Aby oglądać rozmiar poczty w kB a posta w liniach - kliknij na taki śmieszny przycisk na końcu tytułów kolumn w liście wiadomości (nad suwakiem) i wybierz "Rozmiar".
RobN pisze:3) Mam dwa profile i ściągnąłem sobie dwa schematy na jednym profilu a w drugim profilu nie ma tych schematów - nie będę dwa razy ściągał - co robić?

Zajrzyj do artykułu w FAQ na ten temat.
RobN pisze:4) Kiedy będzie filtrowanie dla grup dyskusyjnych?

Tego nie wie nikt :D (i :-? też).
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 03 lipca 2002, 19:23

E2rd pisze:Pierwsze pytanie pozostawiam dla speców od Windozy...

Czy może to być spowodowane, że zainstalowałem Moz 1.0 na 0.9.9 ?
Gość

Postautor: pbartecki » 03 lipca 2002, 20:22

Anonymous pisze:
E2rd pisze:Pierwsze pytanie pozostawiam dla speców od Windozy...

Czy może to być spowodowane, że zainstalowałem Moz 1.0 na 0.9.9 ?

Nigdy tego nie powinno się robić... Ktoś już miał taki sam problem, ale zdaje się, że sam się (tm) naprawił.

Proszę zainstalować jeszcze raz Mozillę (usuwając poprzednie wersje), w razie czego utworzyć nowy profil i jeśli błąd nęka nadal zgłosić Błąd w Mantisie.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: Gość » 06 lipca 2002, 18:24

Nigdy tego nie powinno się robić... Ktoś już miał taki sam problem, ale zdaje się, że sam się (tm) naprawił.

Mam nadzieję, że u mnie też się naprawi samo naprawi :cry:

Proszę zainstalować jeszcze raz Mozillę (usuwając poprzednie wersje), w razie czego utworzyć nowy profil i jeśli błąd nęka nadal zgłosić Błąd w Mantisie.

Nie pomogło :cry:
Gość

Postautor: Peyton » 21 września 2002, 09:22

RobN pisze:4) Kiedy będzie filtrowanie dla grup dyskusyjnych?

> Tego nie wie nikt

Cos sie zmienilo od lipca? W Mozilli 1.1 nadal sie nie filtruje...
Peyton

Z nami od: 17 września 2002, 09:29

Postautor: Wojciech » 01 października 2002, 23:43

RobN pisze:1) W 0.9.9 PL miałem włączony szybki start. Teraz w 1.0 final też mam włączony szybki start ale jak zamknę Kuriera albo Nawigatora to z traya znika szybki start. Muszę od nowa przez menu start włączać Kuriera albo Nawigatora. Co jest grane?
TIA

Z praktyki domyślam się, że jest to spowodowane istnieniem więcej niż jednego profilu (mam jeden komputer z jednym profilem - wszystko działa normalnie - a drugi z kilkoma, i tam działa to tak, jak opisano wyżej; wersja 1.0 PL). Moza uruchamia szybki start w profilu (jej zdaniem - domyślnym), który był założony jako pierwszy. I jeśli nie ma innego - nie ma problemu. A jeśli jest jeszcze inny, to rzeczywiście przy wyłączeniu ostatniego aktywnego okna szybki start zostaje również wyłączony, bo Moza najwyraźniej zakłada, że chcemy włączyć inny profil.
Właściwie jest to logiczne...
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite