Witam,
mam cztery pytania do Mozilli 1.o final:
1) W 0.9.9 PL miałem włączony szybki start. Teraz w 1.0 final też mam włączony szybki start ale jak zamknę Kuriera albo Nawigatora to z traya znika szybki start. Muszę od nowa przez menu start włączać Kuriera albo Nawigatora. Co jest grane?
2) Czy da się gdzieś zrobić aby Kurier pokazywał rozmiar posta - w 0.9.9 nie było, teraz w 1.0 final też nie mam - a da się zrobić?
3) Mam dwa profile i ściągnąłem sobie dwa schematy na jednym profilu a w drugim profilu nie ma tych schematów - nie będę dwa razy ściągał - co robić?
4) Kiedy będzie filtrowanie dla grup dyskusyjnych?
TIA
cztery pytania
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: cztery pytania
Przeglądarka: -
Pierwsze pytanie pozostawiam dla speców od Windozy...
Da się. Aby oglądać rozmiar poczty w kB a posta w liniach - kliknij na taki śmieszny przycisk na końcu tytułów kolumn w liście wiadomości (nad suwakiem) i wybierz "Rozmiar".
Zajrzyj do artykułu w FAQ na ten temat.
Tego nie wie nikt
(i
też).
RobN pisze:2) Czy da się gdzieś zrobić aby Kurier pokazywał rozmiar posta - w 0.9.9 nie było, teraz w 1.0 final też nie mam - a da się zrobić?
Da się. Aby oglądać rozmiar poczty w kB a posta w liniach - kliknij na taki śmieszny przycisk na końcu tytułów kolumn w liście wiadomości (nad suwakiem) i wybierz "Rozmiar".
RobN pisze:3) Mam dwa profile i ściągnąłem sobie dwa schematy na jednym profilu a w drugim profilu nie ma tych schematów - nie będę dwa razy ściągał - co robić?
Zajrzyj do artykułu w FAQ na ten temat.
RobN pisze:4) Kiedy będzie filtrowanie dla grup dyskusyjnych?
Tego nie wie nikt
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
E2rd pisze:Pierwsze pytanie pozostawiam dla speców od Windozy...
Czy może to być spowodowane, że zainstalowałem Moz 1.0 na 0.9.9 ?
- Gość
Anonymous pisze:E2rd pisze:Pierwsze pytanie pozostawiam dla speców od Windozy...
Czy może to być spowodowane, że zainstalowałem Moz 1.0 na 0.9.9 ?
Nigdy tego nie powinno się robić... Ktoś już miał taki sam problem, ale zdaje się, że sam się (tm) naprawił.
Proszę zainstalować jeszcze raz Mozillę (usuwając poprzednie wersje), w razie czego utworzyć nowy profil i jeśli błąd nęka nadal zgłosić Błąd w Mantisie.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Nigdy tego nie powinno się robić... Ktoś już miał taki sam problem, ale zdaje się, że sam się (tm) naprawił.
Mam nadzieję, że u mnie też się naprawi samo naprawi
Proszę zainstalować jeszcze raz Mozillę (usuwając poprzednie wersje), w razie czego utworzyć nowy profil i jeśli błąd nęka nadal zgłosić Błąd w Mantisie.
Nie pomogło
- Gość
RobN pisze:4) Kiedy będzie filtrowanie dla grup dyskusyjnych?
> Tego nie wie nikt
Cos sie zmienilo od lipca? W Mozilli 1.1 nadal sie nie filtruje...
- Peyton
- Z nami od: 17 września 2002, 09:29
RobN pisze:1) W 0.9.9 PL miałem włączony szybki start. Teraz w 1.0 final też mam włączony szybki start ale jak zamknę Kuriera albo Nawigatora to z traya znika szybki start. Muszę od nowa przez menu start włączać Kuriera albo Nawigatora. Co jest grane?
TIA
Z praktyki domyślam się, że jest to spowodowane istnieniem więcej niż jednego profilu (mam jeden komputer z jednym profilem - wszystko działa normalnie - a drugi z kilkoma, i tam działa to tak, jak opisano wyżej; wersja 1.0 PL). Moza uruchamia szybki start w profilu (jej zdaniem - domyślnym), który był założony jako pierwszy. I jeśli nie ma innego - nie ma problemu. A jeśli jest jeszcze inny, to rzeczywiście przy wyłączeniu ostatniego aktywnego okna szybki start zostaje również wyłączony, bo Moza najwyraźniej zakłada, że chcemy włączyć inny profil.
Właściwie jest to logiczne...
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite