Nie pobiera strony
Moderator: Pomocy?!
Nie pobiera strony
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6
Szukałem odpowiedzi... kombinowałem z profilem, z cashem... nic. A wiec mój problem przedstawia się tak:
Korzystam stale z kilkunastu zakładek, na których mam rożne zwykłe strony typu interia jak i kilka for. Jednak z jednym forum mam problem ponieważ firefox pobrał sobie tą stronę przy 1 wejściu i juz nie chce pobrać nowszej grafiki, a forum zmieniło się dosc mocno gdyż na 2 kompie widze zmiany. Tutaj nic. Tematy widać nowe, posty... ale cały php zostaje ten sam... i grafika, i położenie ikon.. wszystko. Wie ktoś jak wymusić na Firefoxie pobranie od nowa całego php strony?
- WooojaS
- Z nami od: 14 marca 2010, 14:47
Odp: Nie pobiera strony
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100207 Namoroka/3.6
Woojas pisze:kombinowałem z profilem, z cashem
Czy mam przez to rozumieć że wykonałeś Standardową diagnostykę? Że dane prywatne wyczyściłeś? Że na nowym profilu Fx masz to samo?
Wooojas pisze:Tematy widać nowe, posty... ale cały php zostaje ten sam... i grafika, i położenie ikon.. wszystko.
A może korzystasz z jakiegoś własnego stylu na tym forum (w ustawieniach swojego konta na forum)
Wooojas pisze:Wie ktoś jak wymusić na Firefoxie pobranie od nowa całego php strony?
Fx nie pobiera PHP. Php generuje na serwerze zawartość html która jest przesyłana do przeglądarki. Spróbuj jeszcze przeładować zawartość strony bez korzystania z cache (ctrl+f5)
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6
tomasiek pisze:Woojas pisze:kombinowałem z profilem, z cashem
Czy mam przez to rozumieć że wykonałeś Standardową diagnostykę? Że dane prywatne wyczyściłeś? Że na nowym profilu Fx masz to samo?
Daignostyka tak, ale nie tworzyłem nowego całego profilu... wole nie ryzykować z utratą kart itp. W ostateczności to zrobię.
tomasiek pisze:A może korzystasz z jakiegoś własnego stylu na tym forum (w ustawieniach swojego konta na forum)
Nie, poki co nie ma jeszcze styli, jest jeden główny wiec to odpada.
WooojaS pisze:Fx nie pobiera PHP. Php generuje na serwerze zawartość html która jest przesyłana do przeglądarki. Spróbuj jeszcze przeładować zawartość strony bez korzystania z cache (ctrl+f5)
Nic nie daje.
- WooojaS
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100207 Namoroka/3.6
WooojaS pisze:Daignostyka tak, ale nie tworzyłem nowego całego profilu... wole nie ryzykować z utratą kart itp. W ostateczności to zrobię.
Czyli tak, ale nie... To w takim razie odpowiedź może być... "pomoże to lub tamto". Olewanie SD tylko utrudnia nam pracę, a tobie rozwiązanie problemu.
WooojaS pisze: wole nie ryzykować z utratą kart
Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś, kto dokładnie czytał i starannie wykonał SD, utracił zakładki czy cokolwiek innego. Ci którzy robili ją po łebkach, olewając nasze instrukcje, owszem, potracili wiele cennych rzeczy.... ale niejako na własne życzenie. SD jest opisana b. dokładnie, uwzględniając wszelkie możliwe do zaistnienia sytuacje.
Wykonaj Standardową diagnostykę. Czytaj ze zrozumieniem i upewnij się, że kopia profilu została wykonana. Jeśli problem nie ustąpi, poinformuj o przebiegu diagnostyki. Napisz, co wniosło stworzenie nowego profilu oraz uruchomienie przeglądarki w trybie awaryjnym.
- Tomek
- Moderator
- WooojaS
Tryb awaryjny nie pomógł.
Pomogło oczywiście stworzenie nowego profilu. Gdy na czystym wszedłem na forum to byla nowa wersja. Natomiast juz po skopiowaniu rzeczyz starego profilu znów stara:/
Pytanie... który plik moze zawierać ten błąd. Drugie pytanie - skopiowało się praktycznie wszystko oprocz kart... zakładki są.... dlaczego?
Skopiowałem tylko 3 pliki:
places.sqlite
signons3.sqlite
webappsstore.sqlite
i bład juz jest. :/
- WooojaS
WooojaS pisze:Natomiast juz po skopiowaniu rzeczyz starego profilu znów stara:/
Pytanie... który plik moze zawierać ten błąd.
Zgaduj zgadula - albo jakieś rozszerzenie albo coś nie tak z cache... zgadywać można w nieskończoność.
Skoro na nowym profilu działa... to chyba dobrze?
Standardowa Diagnostyka pisze:Zaleca się kopiowanie tylko najistotniejszych danych, takich jak zakładki i hasła.
Skopiuj tylko zakładki i hasła, ewentualnie certyfikaty. Resztę (rozszerzenia zwłaszcza) zainstaluj na nowo.
WooojaS pisze:Drugie pytanie - skopiowało się praktycznie wszystko oprocz kart... zakładki są.... dlaczego?
Nie rozumiem. Masz zakładki. A karty przecież możesz otworzyć. Na nowym profilu na 100% domyślnie otwiera stronę domową a nie ostatnie karty, także nie otworzył ostatnich kart. Ale na 100% są w historii.
- Tomek
- Moderator
Ok, po porostu myślałem ze jak juz przywracam wszystko to i karty mi wrócą, ale to pikuś...
- WooojaS
Spróbuj wywalić jeszcze webappsstore.sqlite z tego nowego profilu... hasła i zakładki nie mają wpływu na 100% na wyświetlanie się stron. Natomiast z zapisaną sesją to już różnie bywa.
//edit - a może z zakładek wchodzisz z jakimś parametrem na to forum?
- Tomek
- Moderator
places.sqlite
signons3.sqlite
i do tego
key3.db
signons3.txt
bez wrzucania
webappsstore.sqlite
i jest ok.
Na początku rzeczywiście, wchodziłem juz do jakiegoś tematu, dopiero teraz wszedłem od samego początku forum i jest dobrze, wiec możliwe ze wcześniej było dobrze tylko teraz zauważyłem zmiany.
Dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
- WooojaS
- Tomek
- Moderator