Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13
Leepa pisze:Grzegorz, a jak zrobić, żeby zamiast pomarańczowego przycisku "Minefield" mieć taki jak na zrzucie (z ikonką)?
Szukam, szukam i coś nie mogę znaleźć

Potrzebny Ci odpowiedni styl (
Firefox 4 AppButton) lub
Stratiform:

andriu pisze:Powinieneś pracować przy projektowaniu GUI dla FF, bo o ile normalnie jeszcze nie jest tak tragicznie to przy małych przyciskach te obramowanie na WinXP wygląda strasznie.
Bez przesady, Mozilla skupia wielu speców od usability i posiłkuje się
danymi statystycznymi przy projektowaniu UI Firefoksa. Wiadomo, że przy tak dużym projekcie nie da się zadowolić wszystkich. Na szczęście rozszerzenia, motywy, skrypty i style pozwalają zdziałać cuda

Co do wyglądu pod Windowsem XP, potrzebny będzie cud, bo nie ma mowy o ładnym wyglądzie oryginalnego motywu, który został przygotowany dla Aero (Windows Vista i 7). Pod Linuksem jak na razie nie udziwniają, wciąż stary interfejs z Firefoksa 3.x. Co prawda można sobie zainstalować motyw eFirefox i mieć wygląd imitujący nowe UI.
andriu pisze:Da się jakoś pozmieniać pozycję opcji w tym przycisku Firefox ?
Zapoznaj się z opcjami
Personal Menu i
Menu Editor.
andriu pisze:Czy przy zaznaczonej opcji Karty na Górze (wtedy karty znajdują się na pasku tytułu) da się jakoś wyłączyć Pasek Menu ale żeby nie pojawiał się ten pomarańczowy przycisk Firefox ?
Firefox 4 Hide Firefox App Menu Button on Titlebar lub
Hide AppMenu(Left-Top) for Firefox 4redapple pisze:@Grzegorz, Tomek Cieni pod menu nie ma tylko w Firefoksie i chętnie bym to zgłosił - ba, bawiłem się w feedback (oczywiście bez rezultatów) bo niestety nie wiem gdzie to można na forum mozillazine wsadzić...
Nie mam już Windowsa Vista, żeby to sprawdzić. Spróbuj przeinstalować ten motyw korzystając z najnowszej wersji. I sprawdź na nowym koncie Windowsa czy problem się powtarza.
Co do MozillaZine, to forum takiej jak nasze, tylko po angielsku. Firefox Brainstrom i Informacje zwrotne to sztuka dla sztuki. Błędy najlepiej zgłaszać w
Bugzilli.