Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Pitreck pisze:Naprawde musze ci je wskazywac?.. by znalesc posty zniecierpliwionych userow, dopytujacych sie "kiedy ver. PL".
Przeczytałem i oto kilka cytatów z tych postów, które podałeś:
Juz nie mogę się doczekać _polskiej_ wersji Thunderbirda 0.4
a też się nie mogę doczekać, ale na całą rodzinę Mozilli.... a brat, siostra i tato (nawet on się przekonał) MozilliPL, aktualnie 1.5 RC2
Kiedy można będzie zobaczyć _MozillePL 1.5_ ? Już się nie moge doczekać
A i też nie mogę się doczekać 1.5 PL
Takie mniej więcej byłyby pytania dotyczące czystych wersji.. To akurat nawet do Ciebie:
A gdzie jest opcja "Get All New Messages" ? ... Czy kolega Pitreck "dodał" do swojej wersji instalacyjnej tę opcje?
Bo znajdą się nawet miłośnicy znienawidzonego Menedżera sesji:
szkoda tylko ze nie dziala z nowym buildem "save session" polubilem tego gnojka
Dodatkowo konkluzja użytkownika:
Czasami odnosze wrazenie ze Mozilla wychodzi za czesto...
który musi tylko używać Mozilli, a nie dodatkowo przygotować ją na dwóch platformach, w kilku wersjach suit i birdów, przetestować, poprawić locale, rozesłać notkę, przygotować faq, opublikować, a potem czekać na baty na forum.
Należy uwzględnić Sylwestra, który jeszcze trwa więc mogłem coś pominąć, ale w żadnym z postów nie doszukałem się nieczego na kształt: "no i gdzie jest polski langpack, do wersji XXX, która wyszła przecież już 3 dni temu??????"
A to właśnie jak deklarujesz miało tam być.
Użytkownicy po prostu chcą (najwyraźniej oczekują tego również od wersji 'nieoficjalnych', takich jak Twoja)
_działającego pełnego pakietu, który można zainstalować możliwie najmniejszą ilością kliknięć_... bez myślenia i kombinowania skąd pobrać wtyczkę XY, czy dodatek ABC.
Dokładnie takim oczekiwaniom chcemy sprostać: przygotowana dla ZU taka wersja przeglądarki, która łączy w sobie stabilność z sensownym zestawem dodatkowych funkcji i zawiera modyfikacje przydatne z punktu widzenia polskiego użytkownika.
Bo zdecydowanej większości bardziej zależy na tym, żeby używać sprawdzonego rozwiązania, niż żeby langpacki ukazwały się natychmiast po opublikowaniu angielskiej wersji...
ale mimo całej tej niecierpliwości to niech team MozilliPL nie śpieszy się a pracuje rzetelnie, bez błędów itd...
I takich cytatów mamy jeszcze trochę w listach, które otrzymujemy bezpośrednio, a jak już pisałem wcześniej, jednocześnie _nie mamy_ żadnych próśb o 'natychmiastowe udostępnienie tłumaczeń, bo właśnie pojawiła się kolejna alfa, czy beta'. Poza naciskami Twoimi i innych osób, które z kolei _wyraźnie_ deklarują, że polskich wydań i tak nie używają.
?
Pitreck pisze:Chyba sie niezrozumielismy, zadeklarowalem sie pomoc przy tlumaczeniu *birdow
Najwyraźniej. Wielokrotnie było już o tym, że:
pbartecki pisze:Z samym tłumaczeniem interfejsu nie ma obecnie większych problemów i nie ma ono praktycznie wpływu na opóźnienia.
Jeśli nie wyraziłem się zbyt jasno: Tłumaczenie stringów w kolejnych wydaniach to _żaden_ problem. Tłumaczenie interfejsu jest od dawna ukończone, czasami są niewielkie zmiany, które zatrzymują wydania końcowe w mniej niż 1%.
Jeśli jesteś w stanie poświęcić swój czas na cokolwiek innego serdecznie zapraszam. Jeśli nie czujesz się "profesorem javascriptologi", to zapraszam do poprawek pomocy, faq, dokumentacji, pomocy użytkownikom na forum itp - za co jesteśmy _ogromnie_ wdzięczni.
Pitreck pisze:Pozatym obecnie spieramy sie przyspieszenie wydan lang i regpackow, oraz samych wydan MozillaPL.
Zadawałem to pytanie już kilka razy. W imię czego i dla kogo? Ostatnio padła odpowiedź, że dla idei i bo tak trzeba.
Pitreck pisze:FAQ to w tym momecie sprawa drugorzedna.
IMVHO większości użytkowników dużo bardziej przyda się dobry FAQ, niż wyjątkowa prędkość tworzenia wydań.
Pitreck pisze:All in One Extension:
Jak sie poducze javascript, jasne.
Zapraszam. Jeśli tylko okaże się to lepszym rozwiązaniem, to na pewno z niego skorzystamy. Z tego co jest mi wiadome na dzień dzisiejszy z okazaniem się będzie chyba trudno. Mogę się jednak mylić
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam w Nowym Roku