Firefox i Java
Moderator: Pomocy?!
Firefox i Java
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
- Skorzak
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Pomimo zastosowania sie do wskazówek zawartych ww. materiale, nie moge korzystać z java. Co prawda przeglądarka ja widzi,a le kiedy wchodzę na jakąś stronę z a Javą natychmiast mi sie Mirebird wyłacza.
Co robić??
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040204 Firebird/0.7+
Nie wiem jak teraz, ale jak kilka tygodni temu ściągałem plik fb.reg - to wpisy w tym pliku nie pokrywały się z domyślnym miejscem instalacji Firebirda. Musiałem ręcznie poprawiać.
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
- xsarwekx
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Pod windowsem jak i pod linuksem udawalo mi sie zawsze zainstalowac praktycznie bezproblemowo, pod windowsem to bardzo proste.
Jedyny problem jaki znam to problem wyswietlania znaku "<" po linuksem, na niektorych czatach.
- nutado
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Po pierwsze: wywalcie jave, ktora juz zainstalowaliscie i ktora nie dziala - odinstalujcie lub zrobcie co chcecie, byle by nie bylo jej na dysku.
Po drugie: w celu zainstalowania javy nie zagladajcie na strone sun'a - pozwali Wam to oszczedzic nerwow.
Po trzecie: wchodzac na czata pojawia sie okienko informujace o braku odpowiedniej wtyczki - nie klikajcie na nie w celu jej pobrania, bo zostaniecie przekierowani na strone sun'a.
Po czwarte: zamiast tego wrzuccie ten adresik: <<<http://wp.netscape.com/plugins/manager.html>>> Jesli strona nie dziala wpiszcie <<<http://plugins.netscape.com/plug-in_finder.adp?mimetype=application/x-java-vm>>> i przejdzcie dalej recznie - wejdzcie w:
1. "To learn more about Netscape plug-ins, click here."
2. "You can visit our plug-ins directory..."
3. "Click here to see if you have the plug-ins listed below installed."
No i tutaj macie liste dostepnych wtyczek. Na liscie zaznaczone jest rowniez, czy dana wtyczka jest juz zainstalowana na kompie, czy jeszcze nie. Wczesniej juz odinstalowaliscie jave, wiec w kolumnie "Installed?" obok pozycji "Sun Java" jest kwadracik z napisem "No" i link Download, po kliknieciu na ktory zassiemy - po wybraniu odpowiedniej platformy systemowej - jave
Po instalacji uruchomcie ponownie komputer i wejdzcie na czata. Nic sie nie dzieje? Jesli czat nadal sie nie laduje, to dopiero teraz kliknijcie na obrazek informujacy o braku wtyczki. Potwierdzcie komunikat w okienku, ze chcecie ja zainstalowac i tyle. Nic nie istalujcie, nie potrzebne Wam to. Zamknijcie strone sun'a, wroccie do okna przegladarki z czatem i jeszcze raz kliknijcie na obrazek symbolizujacy brak plug-ina. Teraz czat juz sie laduje tak, jak powinien
Pozdro!
- xsarwekx
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
Zainstalowalem Jave.
Zainstalowałem mozille.
Panel Sterowania ---> Java Plug-In --->Browser----> zaznacz Mozilla 1.1 or later----> Apply
Z katalogu Mozilla\Plugins skopiuj:
NPJava11.dll
NPJava12.dll
NPJava13.dll
NPJava14.dll
NPJava32.dll
NPJPI142_04.dll
NPOJI610.dll
do katalogu Mozilla Firefox\Plugins.
I tyle, powinno hulać.
- MisiuYogi
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040405 Firefox/0.8.0+ (marcoos)
Wystarczy wejść tutaj i kliknąć lewym przyciskiem myszy link "Download" na prawo od "Windows (Mozilla 1.2 or Netscape 6.2.x and higher)".
Potem trzeba tylko akceptować pytania Kreatora instalacji i Java się zainstaluje.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Tu znajdziesz j2re-1_4_2_03
Przeglądarka: -
I to wszystko, pozdrówka !
- to ja