Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
wariat pisze:- I. Informacje poczatkowe
+ I Informacje wstepne
AFAIK po rzymskich nie robi sie ktropki, no i nie poczatkowe a wstepne
Zrobione
wariat pisze:I b Celem niniejszego regulaminu nie jest ograniczanie swobody korzystania z forum, ani tym bardziej ograniczanie dostępu do niego komukolwiek. Ma on za zadanie uporzadkowanie dzialania forum jak odoskonalej bazy wiedzy o produktach MozillaPL.
No tak ale to niczego nie zmienia, bo wszystko to juz jest

(narazie nie zmieniam)
wariat pisze:I 1 c Regulamin ten jest wynikiem wspólnej pracy moderatorów i użytkowników.
Mowienie uzytkownikowi ze jest niczym innym jak tylko zwyklym uzytkownikiem jest IMO faux pas
OK, czyli wracam do wersji "innych uzytkownikow" (bo moderator == uzytkownik + jeszcze cos, wiec trudno pisac "moderatorow i uzytkownikow" polonista napisalby ma zerwono sens.

)
wariat pisze:I 1 d) Każda osoba korzystająca z forum jest zobowiązana to przestrzegania niniejszego regulaminu. Nieznajomość regulaminu nie jest wytłumaczeniem w przypadku jego łamania.
Wstrzymuje sie od czasu gdy podasz: modyfikacje punktow dublujacych drugie zdanie lub wskarzesz, ktore z nich usunac. (sam nie chcem sie mieszac bo byc moze trafie w Twoj gust)
wariat pisze:I 1 e) z tego wynika ze nie rejestrujac sie na forum nie ma powodu do przestzregania regulaminu, a tego nei chcemy wiec bym ten punkt wykasowal.
OK, wywalam.
wariat pisze:I 2 a) Forum umożliwia uzyskanie pomocy przy rozwiązywaniu problemów, wymianę opinii i doświadczeń zwiazanych z uzytkowaniem oprogramowania rozprowadzanego przez Mozilla Fundation i MozillaPL
Zmienilem ale ze swoimi modyfikacjami.
wariat pisze:I 3 d) Moderatorzy dołożą wszelkich starań, aby nadzorować porzadek na forum
No tak ale punkt istniejacy jest bardziej ogolny wiec moze nie zmieniac (po za tym regulamin == pozadek + cos jeszcze). [wstrzymuje sie, ze zmianami, mysle ze to raczej gra slowna, ktora wlasciwie malo zmienia]
wariat pisze:I 4 f) W przypadku usuniecia watku zakladajacy go zostanie przez moderatora poinformowany o tym fakcie wiadomoscia prywatna z ktortkim wyjasnieniem przyczyn usuniecia. Decyzja o przeneisieniu/usunieciu/zablokowaniu watku nie podlega dyskusji
Zrobione.
wariat pisze:II a) Porad dotyczących obsługi forum należy szukać w FAQ forum. LINK DO FAQ
[i]Wszyskie rzeczy dotyczace estetyki (linki, akronimy itp), zostana dodane na koncu prac czyli prosze nie zglaszac tego teraz (szczegolnie ze fizycznie jest nie mozliwe zmodyfikowanie tekstu pod tym kontem)
wariat pisze:II b) W przypadku problemów z obsługą forum wynikających z nieznajomości jego mechanizmów, nalezy zadac pytanie moderatorom forum.
Poprawione
wariat pisze:III 1 d) Kazdy gosc ma obowiazek przestrzegac niniejszy regulamin. W przypadku jego lamania posty beda kasowane bez ostrzezenia, a w wypadkach nagminnego lamania regulaminu Administrator moze podjac probe zablokowania dostepu do forum
lub cos w tym stylu. Ale niekoniecznie
No byba nie zmieniam, bo tylko wydluzy to forum a jednak istnieja punkty juz o tym mowiace.
wariat pisze: sztucznego levelu Power Usera.
Blagam, nie teraz

Tylko wprowadzacie zamet a posty i tak czybko rosna i ciezko polapac sie, ktory post jest, ktory. Do wszelkich propozycji zaluzcie nowy watek (majac na uwadze ze silnik forum niezko modyfikowac).
wariat pisze:Zgadzam sie ale ... umawiamy sie ze regulamin bedzie egzekfowany (tak to si episze?) rozsadnie, czyli ja bym punkt zostawil a w przypadkach jak wyzej po prostu nie interweniujemy bo tam "u mnie to samo" ma sens.
Dobra jak zobacze jeszcze kllka glosow za to wywalam

(bo ktos wspominal zeby zostawic wiec chyba jest 2:2 jak bedzie 3:2 zmieniam)
wariat pisze:Punkt IMO powinien zostac
Ej no pprzedchwila pisales ze jestes przeciw

wariat pisze:Nie wiem jak reszte ale mnie przekonali
A mnie nie

bo o ile [ quote ] jest stosowany o tyle [ code ] juz nie zawsze i wiezcie mi jak ktos sypnie kodem, ktory sie zlewa w jedna calosc, nie jestem wstanie przeanalizowac tego kodu.