Instalować 0.9.2?
Moderator: Pomocy?!
Instalować 0.9.2?
Przeglądarka: Mozilla/4.0
Jestem bardzo zadowolony z przesiadki z IE !
Mam zainstalowaną wersję 0.9 pl i kilka rozszerzeń. Czy warto uaktualnić wersję do 0.9.2? Dlaczego?
Czy wówczas będę musiał ponownie instalować rozszerzenia? Czy są one zgodne z nową wersją?
A może - skoro nie mam problemów - poczekać na wersję Ff 1.0?
- grobik
- Z nami od: 04 lipca 2004, 20:32
Re: Instalować 0.9.2?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
grobik pisze:Przekonałem do Firefoxa kilku znajomych...
Jestem bardzo zadowolony z przesiadki z IE !
Mam zainstalowaną wersję 0.9 pl i kilka rozszerzeń. Czy warto uaktualnić wersję do 0.9.2? Dlaczego?
Czy wówczas będę musiał ponownie instalować rozszerzenia? Czy są one zgodne z nową wersją?
A może - skoro nie mam problemów - poczekać na wersję Ff 1.0?
Warto gdyż została wykryta luka w zabezpieczeniach w FF 0.9 w wersji na Windowsa. FF 0.9.2 już tej luki nie posiada. Można też doinstalować tą łatkę do wersji 0.9 bez potrzeby uaktualniania całego FF.
Rozszerzenia powinny zostać.
- Bolo
- Z nami od: 15 czerwca 2004, 23:54
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/4.0
Za słaby jeszcze jestem, żeby sobie poradzić z Twoją radą
polecam nie instalowanie na przyszlosc tylko sciaganie spakowanych binariow. ulatwia to upgradowanie., bo wystarczy usunac stara wersje, rozpakowac nowa i przekopiowac pliki do odpowiedniego katalogu.
To znaczy, co ja powinienem teraz zrobić, zakładając, że chcę mieć nową wersję i zachować posiadane rozszerzenia?
- grobik
- Z nami od: 04 lipca 2004, 20:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Pozdrawiam, MusK
- MusK
- Z nami od: 13 lutego 2004, 01:08
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
MusK pisze:dzięki temu zachowasz profil (z Docs and Settings),
Hę? Przy odinstalowaniu też profil zostaje na miejscu...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
E2rd pisze:MusK pisze:dzięki temu zachowasz profil (z Docs and Settings),
Hę? Przy odinstalowaniu też profil zostaje na miejscu...
No przeciez po odinstalowaniu Firefox'a, czy Thunderbirda usuwany jest katalog z programem (z reguły c:\prog files\mozilla firefox), natomiast profil z c:\docs and sett\uzytkownik\dane app\mozilla\firefox pozostaje nie ruszony...
Napisałem tylko, że dzięki temu można usunąć starą wersję programu, a profil (z ciasteczkami, keszem itp.) pozostaje na miejscu (w docs and sett). Następnie do c:\program files\mozilla firefox można nagrać nową (nowszą) wersję programu.
Pozdrawiam, MusK
- MusK
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
MusK pisze:Napisałem tylko, że dzięki temu można usunąć starą wersję programu, a profil (z ciasteczkami, keszem itp.) pozostaje na miejscu (w docs and sett). Następnie do c:\program files\mozilla firefox można nagrać nową (nowszą) wersję programu.
Przecież dokładnie tak samo jest w wersji z instalatorem - odinstalowujesz starą wersję, profil zostaje na miejscu, wywalasz ręcznie katalog z Program Files (ewentualnie) i instalujesz nową wersję. Naprawdę nie wiedzę różnicy
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
Olhado/256 pisze:MusK pisze:Napisałem tylko, że dzięki temu można usunąć starą wersję programu, a profil (z ciasteczkami, keszem itp.) pozostaje na miejscu (w docs and sett). Następnie do c:\program files\mozilla firefox można nagrać nową (nowszą) wersję programu.
Przecież dokładnie tak samo jest w wersji z instalatorem - odinstalowujesz starą wersję, profil zostaje na miejscu, wywalasz ręcznie katalog z Program Files (ewentualnie) i instalujesz nową wersję. Naprawdę nie wiedzę różnicy
jesli chodzi o profil to na pewno, ale jak to instalacja - rozne dziwne rzeczy moga sie podczas niej wydarzyc (nawet jak zalozymy, ze nic nie zostalo skopane w instalatorze). przekopiowanie zawartosci binariow jest szybsze i bezpieczniejsze.
- Gość
grobik pisze:@ Gość
Za słaby jeszcze jestem, żeby sobie poradzić z Twoją radąpolecam nie instalowanie na przyszlosc tylko sciaganie spakowanych binariow. ulatwia to upgradowanie., bo wystarczy usunac stara wersje, rozpakowac nowa i przekopiowac pliki do odpowiedniego katalogu.
To znaczy, co ja powinienem teraz zrobić, zakładając, że chcę mieć nową wersję i zachować posiadane rozszerzenia?
Ja tylko odpowiadałem na tego posta - grobik pytał sie o co chodzi z tym spakowanymi binarkami i jak założyć nową wersję.
Olhado/256 - Jasne, że instalator jest łatwiejszy i szybciej wszystko można zrobić. Tylko pisałem po krótce jak wygląda sprawa z ZIPem
Pozdrawiam, MusK
- MusK