Jestem trochę zielona - co to są gesty?
gesty
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Gesty
Przeglądarka: -
Mówiąc obrazowo: machasz sobie myszą po ekranie, z wciśniętym odpowiednim przyciskiem, i uruchamiasz tym pewne funkcje Mozy, np. otwieranie nowego okna. Szczegóły znajdziesz w: Preferencje > Gesty.
Z tego co wyczytałem na Forum wynika, że trzeba to trochę poćwiczyć, bo nie zawsze działa to tak, jak tam opisano.
Dobrej zabawy!
Z tego co wyczytałem na Forum wynika, że trzeba to trochę poćwiczyć, bo nie zawsze działa to tak, jak tam opisano.
Dobrej zabawy!
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Re: gesty
JAL pisze:Cześć!
Jestem trochę zielona - co to są gesty?
Wciskasz myche i robisz ruch w lewo - puszczasz.
I jestes o strone do tylu.
Ale gestów jest wiele... a to tylko najwazniejszy z nich.
Jak nie pocwiczysz - to sie nie uda. Jak przytrzymasz za dlugo na koncu bez ruchu - to sie nie uda (gest zostanie anulowany). Jak sie nauczysz... to jestes dozywotnia uzytkowniczka mozilli - bez tego nie da sie zyc...
W pasku statusu (na dole) zostanie wyswietlana informacja o gescie.
A i jeszcze jedno - gesty nie dzialaja "nad obrazkami", nie wiem czy tak ma byc, ale tak jest.... i nad flashem i pewnie nad innymi pluginami - no to juz rozumiem.
W kazdym razie warto poswiecic 5 minut na nauke najprostrzych.
- Gość
Anonymous pisze:A i jeszcze jedno - gesty nie dzialaja "nad obrazkami", nie wiem czy tak ma byc, ale tak jest.... i nad flashem i pewnie nad innymi pluginami - no to juz rozumiem..
Co masz na myśli mówiąc, że gesty nie działają nad obrazkami? Może jakiś przykład?
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
irekc pisze:Co masz na myśli mówiąc, że gesty nie działają nad obrazkami? Może jakiś przykład?
To jest blad w mozi. Jak zaczynam wykonywac gest nad obrazkiem... to nie moge go skonczyc... puszczam myszke i nadal wykonuje gest
Ten blad byl w 1.0, 1.1 i o ile pamietam tez w 1.2
- Gość
Anonymous pisze:irekc pisze:Co masz na myśli mówiąc, że gesty nie działają nad obrazkami? Może jakiś przykład?
To jest blad w mozi. Jak zaczynam wykonywac gest nad obrazkiem... to nie moge go skonczyc... puszczam myszke i nadal wykonuje gest
Ten blad byl w 1.0, 1.1 i o ile pamietam tez w 1.2
Czy chodzi może o to: http://mozdev.org/bugs/show_bug.cgi?id=2082 ?
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
Całkiem prawdopodobne, raczej gość się nie rozpisywał. Wygląda na to, że nie dotyczy to tylko windowsa - ja to mam pod linuksem.
Tylko nie mówcie, że tylko u mnie nie działa!!
- Gość
Anonymous pisze:Tylko nie mówcie, że tylko u mnie nie działa!!
Ja też raz miałem ten problem, że po puszczeniu przycisku gest nadal się wykonywał, ale wtedy nie zauważyłem, czy zacząłem gest nad obrazkiem. Teraz próbowałem i wszystko jest OK - gesty zaczęte nad obrazkiem wykonują się dobrze. Musisz podać konkretne steps to reproduce
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
A ja mam taki problem: chcę wykonać "gest" i on nie działa - na koniec normalnie wyskakuje menu kontekstowe. Robię więc gest drugi raz i wchodzi. Myślałem że może źle wciskam guzik albo robię za małe machnięcia, ale nie - sprawdzałem wiele razy - gesty działają za drugim razem. Czy ktoś zna taki problem? UWAGA - w wersji 1.1 wszystko było ok, zjawisko występuje w 1.2 (czyli od paru dni).
pozdrawiam
WW
pozdrawiam
WW
- wlowoj
- Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08
wlowoj pisze:A ja mam taki problem: chcę wykonać "gest" i on nie działa - na koniec normalnie wyskakuje menu kontekstowe. Robię więc gest drugi raz i wchodzi. Myślałem że może źle wciskam guzik albo robię za małe machnięcia, ale nie - sprawdzałem wiele razy - gesty działają za drugim razem. Czy ktoś zna taki problem? UWAGA - w wersji 1.1 wszystko było ok, zjawisko występuje w 1.2 (czyli od paru dni).
pozdrawiam
WW
Problem jest omawiany w TYM wątku. A tak na przyszłość - polecam używać przycisku "Szukaj" tam na górze.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:wlowoj pisze:A ja mam taki problem: [...]
pozdrawiam
WW
Problem jest omawiany w TYM wątku. A tak na przyszłość - polecam używać przycisku "Szukaj" tam na górze.
dałem ciała
Rozwiązania nie widać... zamiana guzika na środkowy nie podoba mi się - to zwalczanie skutku a nie przyczyny.
pozdrawiam
WW
- ww (wlowoj)
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite