Nie wiem jak to jest mozliwe, ale nie mogę odbierać wiadomości z jednej z moich skrzynek. Jest to konto założone na firmowym serwerze i koniecznie muszę z niego korzystać. Wszystkie inne chodzą bez problemu (onet, wp, interia itd.) Co może być tego powodem? Czy spotkaliście się kiedyś z czymś takim?
Skrzynka chodzi bez problemu w OE, The-Bat i wielu innych programach a w Mozilli nie chodzi.
Jest to dla mnie bardzo dziwne.
pzdr.
Marjag
p.s.
wysyłać z tego konta oczywiście mogę bez problemu
mam problem z POP3
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: mam problem z POP3
Przeglądarka: -
Skoro mówisz, że w OE i TB! działa, to może to być albo jakiś protokół nie obsługiwany przez Mozillę (zdaje się, że autentykacja do M$ Exchange nie jest możliwa z Mozilli
) albo jakaś różnica w ustawieniach. Na to pierwsze nic nie poradzisz, ale drugie możesz przegrzebać. Sprawdź ustawienia szyfrowania (SSL), numer portu, czy nie postawiłeś przecinka zamiast kropki w nazwie itp. oraz ustawienia SOCKS proxy (tzn. powinno być wyłączone).
Jesteś pewien? Sprawdź pod przyciskiem 'Zaawansowane' na tym koncie, jaki mu przypisałeś serwer SMTP...
marjag pisze:wysyłać z tego konta oczywiście mogę bez problemu
Jesteś pewien? Sprawdź pod przyciskiem 'Zaawansowane' na tym koncie, jaki mu przypisałeś serwer SMTP...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Re: re
Przeglądarka: -
marjag pisze:Już sobie poradziłem. Admin musiał sie pofatygować, ponieważ masz firmowy serwer przewidywał tylko obsługe narzędziami Microsoftu.
pozdrawiam
Marjag
GRATULUJĘ !!!!
Po co wchodzić oknem, jak można drzwiami
Po co jechać Windą, jak można wejść schdami
- LarryN
- Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite