MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

mam problem z POP3

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

mam problem z POP3

Postautor: marjag » 24 listopada 2002, 20:09

Przeglądarka: -

Nie wiem jak to jest mozliwe, ale nie mogę odbierać wiadomości z jednej z moich skrzynek. Jest to konto założone na firmowym serwerze i koniecznie muszę z niego korzystać. Wszystkie inne chodzą bez problemu (onet, wp, interia itd.) Co może być tego powodem? Czy spotkaliście się kiedyś z czymś takim?
Skrzynka chodzi bez problemu w OE, The-Bat i wielu innych programach a w Mozilli nie chodzi.
Jest to dla mnie bardzo dziwne.
pzdr.
Marjag

p.s.
wysyłać z tego konta oczywiście mogę bez problemu
marjag

Re: mam problem z POP3

Postautor: E2rd » 24 listopada 2002, 22:45

Skoro mówisz, że w OE i TB! działa, to może to być albo jakiś protokół nie obsługiwany przez Mozillę (zdaje się, że autentykacja do M$ Exchange nie jest możliwa z Mozilli :roll: ) albo jakaś różnica w ustawieniach. Na to pierwsze nic nie poradzisz, ale drugie możesz przegrzebać. Sprawdź ustawienia szyfrowania (SSL), numer portu, czy nie postawiłeś przecinka zamiast kropki w nazwie itp. oraz ustawienia SOCKS proxy (tzn. powinno być wyłączone).

marjag pisze:wysyłać z tego konta oczywiście mogę bez problemu

Jesteś pewien? Sprawdź pod przyciskiem 'Zaawansowane' na tym koncie, jaki mu przypisałeś serwer SMTP...
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

re

Postautor: marjag » 26 listopada 2002, 14:54

Już sobie poradziłem. Admin musiał sie pofatygować, ponieważ masz firmowy serwer przewidywał tylko obsługe narzędziami Microsoftu.

pozdrawiam
Marjag
marjag

Re: re

Postautor: LarryN » 26 listopada 2002, 15:14

marjag pisze:Już sobie poradziłem. Admin musiał sie pofatygować, ponieważ masz firmowy serwer przewidywał tylko obsługe narzędziami Microsoftu.

pozdrawiam
Marjag

GRATULUJĘ !!!!

Po co wchodzić oknem, jak można drzwiami ;-)
Po co jechać Windą, jak można wejść schdami ;-)
LarryN

Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite