MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

odczyt plikow *.eml

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

odczyt plikow *.eml

Postautor: Sith » 15 czerwca 2002, 19:54

Przeglądarka: -

hmmmm, zauwazylem ze z mozzie moge zapisac sobie dowolnie otrzymana wiadomosc jako plik nazwa.eml, natomiast nie mam bladego pojecia jak go ponownie z powrotem wrzucic do kuriera poczty, w OE wystarczy po prostu taki plik przeciagnac i szafa gra, czy ktos moze orientuje sie jak to zrobic w Mozzie ?
Sith

Z nami od: 21 kwietnia 2002, 20:06

Re: odczyt plikow *.eml

Postautor: GmbH » 26 czerwca 2002, 22:25

Sith pisze:hmmmm, zauwazylem ze z mozzie moge zapisac sobie dowolnie otrzymana wiadomosc jako plik nazwa.eml, natomiast nie mam bladego pojecia jak go ponownie z powrotem wrzucic do kuriera poczty, w OE wystarczy po prostu taki plik przeciagnac i szafa gra, czy ktos moze orientuje sie jak to zrobic w Mozzie ?

Ja też ;) Piotrek, da się?
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: odczyt plikow *.eml

Postautor: Sith » 25 lipca 2002, 16:46

GmbH pisze:Ja też ;) Piotrek, da się?

cos "Tadeusz" nie chce tej wajchy przelozyc ;) :P :D
Sith

Z nami od: 21 kwietnia 2002, 20:06

Postautor: Sivoka » 30 listopada 2004, 14:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

W Thunderbirdzie jest po prostu w menu file - open saved message :wink:
Sivoka

Postautor: Szern » 29 grudnia 2004, 16:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Ale w Kurierze poczty ta pozycja menu jest szara, nieaktywna.
Da się otworzyc eml-a w Kurierze?

Szern
Szern

Z nami od: 17 października 2004, 07:37

Postautor: mc maciek » 23 lutego 2005, 15:13

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)

Szukałem rozwiązania problemu z plikami .eml w Thunderbirdzie i widzę że nie ja jeden mam z tym problem.
Zapisane pliki .eml spod OE czy Thunderbirda można otworzyć w TB, ale nie można ich przesłać dalej, ani przenieść do jakiegokolwiek katalogu w skrzynce mailowej, bo wszystkie te opcje są nieaktywne.
Z tego co wyczytałem na stronie Mozilli, wszyscy zachwycają sie tym że mozna otworzyć .eml, tyle że z samego otwarcia nic nie wynika. O przewidywanej mozliwości edycji .eml ani słowa, choć narazie szukałem dość powierzchownie.
Mam sporo maili zapisanych jako .eml i wszystko wskazuje na to że będę musiał wrócić do IE :cry:
mc maciek

Postautor: Gość » 27 lutego 2005, 23:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20050212

mc maciek pisze:Szukałem rozwiązania problemu z plikami .eml w Thunderbirdzie i widzę że nie ja jeden mam z tym problem.
Zapisane pliki .eml spod OE czy Thunderbirda można otworzyć w TB, ale nie można ich przesłać dalej, ani przenieść do jakiegokolwiek katalogu w skrzynce mailowej, bo wszystkie te opcje są nieaktywne.
Z tego co wyczytałem na stronie Mozilli, wszyscy zachwycają sie tym że mozna otworzyć .eml, tyle że z samego otwarcia nic nie wynika. O przewidywanej mozliwości edycji .eml ani słowa, choć narazie szukałem dość powierzchownie.
Mam sporo maili zapisanych jako .eml i wszystko wskazuje na to że będę musiał wrócić do IE :cry:

Spróbuj zainstalować sobie to rozszerzenie:
http://www.supportware.net/mozilla/#ext9
Gość

Postautor: orlan » 02 marca 2005, 16:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

pod linuxem po zainstalowaniu kurier dalej nieczyta
orlan

Z nami od: 02 marca 2005, 11:44

Postautor: matyi » 01 kwietnia 2005, 08:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217

Ja poradziłem sobie z tym problemem wrzucając pliki eml do OE a potem Import z OE do Kuriera Poczty.
matyi

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite