dls pisze:Gandalf -> chyba coś średnio Ci wychodzi to zamykanie dyskusji

- przecież wątek już schodził na jakieś boczne tory i wygasał.
Chciałeś zakończyć temat a włożyłeś kij w mrowisko...
Masz racje. Koncze. Kij w mrowisko wszedl sam, pod wplywem rozmowy z Panem Tomaszem. Sorry.
dls pisze:Chcąc grać rolę ostatniego sprawiedliwego na tym formu należało przeczytać cały wątek, poznać sprawę a nie wymigiwać się brakiem ochoty.
A warto? Cos wnosi? Czegos uczy? przezucilem cala, potem w czasie dyskusji przeczytalem z polowe... stwierdzam ze nie warto.
dls pisze:I po cholere?
To chyba logiczne. Aby zamknac watek. Nie kontynuowac go, nie prowadzic go dalej w imie nie wiem czego... Bo dyskusja czy dobrze zrobila grupa osob z mozillapl obrazajac obcego czlowieka (i _naprawde_ niezaleznie co on zrobil... ma prawo robic wszystko, to jego imie i on je sobie moze szargac, a my mamy swoje i jego mamy pilnowac zachowujac sie kulturalnie)
dls pisze: Masz jakieś dyktatorskie zapędy...
Mnostwo...
dls pisze:Osoby które tu z zapałem "nawracały niewiernego" działały w słusznej sprawie
Myslisz sie. W slusznej sprawie napisaly do niego, caly dalszy ciag watku trudno nazwac (nawet przy dobrej woli) "dzialaniem w slusznej sprawie".
dls pisze:, tylko używały niewłaściwych środków. Tą energie trzeba tylko dobrze ukierunkować a nie tłamsić.
Wybacz. Na Pana Tomasza nie mam wplywu, uzywa jezyka jakiego chce, ale w srodowisku Mozilli krece sie dosc blisko i bezposrednio mi przeszkadza jesli tak "promowana" jest przegladarka w ktora mam jakistam wklad...
Uwazam, ze trzeba jasno zaznaczyc, ze to co sie dzialo jest niedopuszalne, a nie rozmywac wine szukajac jej u innych... zajmijmy sie soba, powiedzmy jasno ze to bylo nie OK i wtedy mozemy kierunkowac siebie w strone zachowan OK.
dls pisze:Piotrek sam zabrał głos w tej dyskusji pokazując niektórym rozgoraczkowanym "evangelistom" jak rzeczowo przedstawiać argumenty.
Nie zauwazylem zmiany podejscia po jego poscie...
dls pisze:I to jest bardziej sensowne od zamykania wątku.
Moim zdaniem nie jest... Sytuacja z forum Starcrafta, chlopaki znalezli zabawe. Rosjanie napisali, ze sa lepsi od Polakow.Jezdzili po rosyjskim serwerze Bnetu, obrazali, spamowali, wlamywali sie na konta... "Promowali" Polski swiat SC... Gdyby wtedy Admin napisal post w stylu "Koledzy z Rosji to przyklad osob bardzo negatywnie nastawione do Polakow. To taki archetyp , niestety mnostwo osob ma takie przekonania bazowane na tego typu wybrykach".... to zgadnij jakby sie to skonczylo.
To bardzo dobrze, ze Piotrek nie zaczal sam wpisywac sie do ksiegi gosci... ale moim zdaniem smutne, ze nie skontaktowal sie z panem Tomaszem przed ocenianiem jego zachowania... jego wnioski byly bowiem mylne i w zaden sposob nie wskazywaly, ze zachowanie pozostalych jest niewlasciwe... czego efekty mamy.
Dobra. Poniewaz jednak masz racje, ze zamiast zamykac wkladam kij.... jesli ktos chce ze mna nadal o tym dyskutowac prosze o maila.