Błędne wyświetlanie strony.
Moderator: Pomocy?!
Błędne wyświetlanie strony.
Przeglądarka: Opera/8.02 (X11; Linux i686; U; pl)
W przeciwieństwie do nich Opera działa bez zarzutu, a wszystkie elementy strony wyświetlane są prawidłowo. Na IE jeszcze tego nie sprawdzałem. A to dlatego, że korzystam wyłącznie z Linuksa. Jak już strona będzie gotowa i prześlę ją na serwer docelowy, to poproszę kogoś kto korzysta z IE o sprawdzenie.
- kaszczor
- Z nami od: 07 grudnia 2004, 15:28
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b3) Gecko/20050712 Firefox/1.0+
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przyznam szczerze, że nie, bo jakoś umknęło ono mojej uwadze. Przepraszam. Ale dziękuję Ci bardzo za zwrócenie uwagi. Dzięki temu teraz z nim się zapoznałem.Olhado/256 pisze:A ogłoszenie czytałeś?
Błędy widoczne w kilku miejscach na stronie udało mi się już zlikwidować. Pozostały jeszcze kłopoty z javascriptem. Skorzystałem z Konsoli JavaScript. Pojawiło mi się coś takiego.
- Kod: Zaznacz cały
Błąd: syntax error
plik źródłowy: javascript: http://localhost/xxx/index.php Wiersz:1
http://localhost/xxx/index.php
Przyznam szczerze, że nie bardzo wiem o co tu chodzi i jak sobie z tym poradzić.
A poza tym, to zastanawiające. Opera czyta to wszystko bez żadnych większych kłopotów, a przeglądarki Mozilli (Epiphany, Firefox i Galeon) głupieją. Coś chyba z nimi jest nie tak i nie do końca są dobre.
- kaszczor
mam cos do powiedzenia na ten temat przeczytajcie!!!!!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511
- lolka 2323
Re: mam cos do powiedzenia na ten temat przeczytajcie!!!!!
U mnie to raczej niemożliwe, bo używam Linuksa, a w tym systemie jak na razie w ogóle nie istnieje pojęcie wirusów.lolka 2323 pisze:Witam! mam podobne problemy jak ty !!! :( chyba wszyscy uzutkownicy internetu je mają! niektórych tak zle prosperujacych stron do komputera wdzieraja sie wirusy! :-?
- kaszczor
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
- Gedi
- Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36
Nie bardzo rozumiem. Pozwolisz zatem, że zapytam. Czy chodzi o podesłanie pliku wchodzącego w skład strony z kodem odpowiedzialnym za pojawiające się błędy na stronie głównej oraz kodu strony widocznej w przeglądarkach Mozilli?Gedi pisze:Pokaż kod strony, gdzie się tak dzieje. pokaż kod strony już wyrenderowanej w przeglądarce. :)
- kaszczor
I jeszcze dwa pytanka. W jaki sposób to wszystko wysłać? Czy na tym forum jest możliwość wysyłania załączników?Gedi pisze:Pokaż kod strony, gdzie się tak dzieje. pokaż kod strony już wyrenderowanej w przeglądarce. :)
- kaszczor
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
- Gedi
- Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36
Jest jakiś kłopot z tym wklejeniem. Pojawia mi się coś takiego:Gedi pisze:Pokaż wyrenderowany w przeglądarce kod strony na której się to dzieje. Wklej tutaj na forum używając CODE.
- Kod: Zaznacz cały
Not Acceptable
An appropriate representation of the requested resource /forum/posting.php could not be found on this server.
Apache/1.3.33 Server at mozillapl.org Port 80
Nie wiem dlaczego tak się dzieje? Może dlatego, że za dużo tego tekstu jest. Nie da się jakoś inaczej ten kod wrzucić? Ewentualnie podaj do siebie jakiś mail, to przyślę Ci ten tekst w załączniku.
Z tym będzie trochę kłopot. Strona jest bowiem wykonana na bazie PostNuka. W związku z tym do jej uruchomienia potrzebny jest serwer z obsługą baz danych MySQL. Nie stać mnie na to, by wykupywać miejsce na płatnym serwerze, gdy strona nie jest jeszcze gotowa. Ale postaram się znaleźć gdzieś może jakiś darmowy serwer, gdzie na kilka dni mógłbym tę stronkę wrzucić.Gedi pisze:Najlepiej jakbyś udostępnił wszystko na jakimś serwerze do wglądu.
Może znasz jakieś namiary na jakichś taki w miarę znośny darmowy serwer, na którym dałoby sie uruchomić tą niegotową jeszcze stronę i utrzymać ją przez kilka dni? Jeżeli tak, to będę bardzo wdzięczny za podpowiedź.
- kaszczor
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony