Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1.5) Gecko/20091109 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.5
OTTejGo pisze:to wytłumacz to ze nie ma haseł w kopii zapasowej
wytłumacz fakt ze z ponad 14o haseł zapisanych w signons3.txt nie pozostało ani jedno - ani w kopii zapasowej ani w ogóle ??
tomasiek pisze:Wiele programów typu Bleachbit przy czyszczeniu systemu kasuje m.in. hasła. Ale zawsze pytają i informują o tym.
Już odpowiedziałem na to pytanie. Naprawdę ciężko nam stwierdzić czy jakiś zewnętrzny program nie miał na to wpływu, bz dostępu do twojego komputera. Jak na razie wszystko na to wskazuje.
TejGo pisze:nie musiałem wpisywać hasła prz logowaniu się na inne fora - jedynie co było potrzebne to hasło na gmail
To akurat nie ma nic wspólnego z zapamiętaniem haseł przez Fx tylko z zapamiętaniem logowania przez stronę. Odbywa się to głównie na zasadzie ciasteczek (choć nie tylko). I nie ma nic wspólnego z systemem zapamiętywania haseł w Fx.
TejGo pisze:wytłumacz wszechwiedzący - bo takiego tutaj grasz - skąd FF pamietał hasła nie mając je ani w kb3 ani w signon
Nie pamiętał haseł tylko stan zalogowania - za pomocą ciasteczek (tak przynajmniej zaczyna to wyglądać z twoich wypowiedzi). A hasła jeśli pamiętał to tylko za pomocą tych plików - jeśli uważasz że jest inaczej - nic na to nie poradzę. Oficjalna dokumentacja mówi tylko o tych dwóch plikach.
TejGo pisze:teraz po wykonaniu kopii zapasowej i wszystkiego krok po kroku - wszystko poznikało ??
Wracamy do punktu wyjścia. Skoro przed wykonaniem kopii zapasowej miałeś te hasła, a teraz ich nie masz (zakładam że utworzyłeś nowy profil i to na nim nie masz haseł) to wystarczy je przywrócić z kopii zapasowej. Żadna filozofia
TejGo pisze:coś takiego jak cashe w moim komputerze nie istnieje - w folderze Mozilla/Firefox/Profiles/jakistam.profiles nie ma folderu cashe
Akurat w kwestii haseł nie ma żadnego znaczenia czy masz cache czy nie. Natomiast podajesz jakąś szczątkową lokalizację, więc nie mam pewności czy aby na pewno we właściwym miejscu szukasz. A folder cache powinien być w domyślnej lokalizacji profilu.
TejGo pisze:jesteś tomaszek jak te studentki z BOKów
Tomaszek to dla znajomych, na forum tomasiek. Poza tym - ty jesteś jak klient z BOK - nie mówisz co zrobiłeś, posługujesz się jakimiś dziwnymi sformułowaniami (vide twój pierwszy post w tym wątku). Cóż... pytaj w sposób w jaki oczekujesz odpowiedzi. Taki ton odnoszenia się do innych userów (a zwłaszcza do modów) nie ułatwia rozwiązywania problemów ani nie zachęca do tego.
To był OTA teraz na powagę.
Przed utworzeniem kopii miałeś hasła? Tak?
Na nowym profilu nie masz? Tak?
Czy też przed utworzeniem kopii zapasowej już nie miałeś haseł?
(nie jestem pewien w którym momencie przeprowadzałeś SD - przed zadaniem pierwszego postu czy po)
Twoja wersja Fx to 3.0.14?
Kopię zapasową robiłeś za pomocą FEBE/MozBackup/skopiowaniu profilu?
Rozróżnijmy - wchodziłeś na forum i byłeś od razu zalogowany czy też wchodziłeś, logowałeś się wybierając swój login a hasło pokazywało się automatycznie? To dwie odrębne rzeczy.